2017. február 17., péntek

AZ UTOLSÓ NAP: KIDERÜL, MEGLESZ-E A 200 EZER ALÁÍRÁS - PERCRŐL-PERCRE AZ OLIMPIÁRÓL SZÓLÓ NÉPSZAVAZÁS ALÁÍRÁSGYŰJTÉSÉNEK HAJRÁJÁRÓL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMÉRCE
2017.02.17.


Ma kiderül, hány aláírást sikerült összegyűjtenie a Momentum Mozgalomnak, tehát az, hogy van-e esély az olimpiai népszavazás kiírásának. A Momentum Mozgalomnak pénteken 16 óráig kell az aláírási íveket leadnia,ezért pénteken már csak délelőtt 11-ig gyűjtenek 5 fővárosi helyszínen.

A Kettős Mérce tegnapelőtt reggel óta percről-percre közvetíti az eseményeket, előző két napi közvetítésünk itt és itt olvasható. Közöljük az aláírásgyűjtés részeredményeit, válaszolunk a legfontosabb kérdésekre, összefoglaljuk, mi történt a kampányban, mi a népszavazás tétje, és elmondjuk azt is, hogyan tovább, ha összegyűltek az aláírások. Együtt izgulunk az olvasókkal a kampány végén.

Ma van az utolsó nap, amikor még alá lehet írni a népszavazási kezdeményezést. A momentum standjai itt találhatóak (térképen pedig itt)..
.

8.00 - Egy kis matek:

Tegnap este összegeztük utoljára, hogy állhat a gyűjtés. Joggal merül fel a kérdés újra, 8 órával a leadási határidő előtt, és 14 órával a bejelentett leadási dátum előtt.

Amit tudunk, hogy a Momentum két hete vasárnap, a gyűjtés felénél azt állította, hogy 110 ezer aláírása van. Tudjuk még, hogy a PM és az Együtt 10-10 ezer aláírást gyűjtött, az LMP 23 ezret már leadott, és becslésük szerint összesen 31 ezret gyűjtöttek össze, illetve azt, hogy a Kétfarkú Kutyapárt 4500 aláírást dobott be a közösbe. Ez eddig 165500 aláírás. Ehhez hozzájön a keddi 8800, és a szerdai 8300 aláírás, amit a Momentum gyűjtött. Tehát, ha senki nem lódított nagyot, akkor biztosan tudjuk, hogy 182600 aláírás már dobozban van. És emellett azt is tudjuk, hogy a 110 ezer aláírás bejelentése utáni hétről egyáltalán nincs adatunk, illetve nincs adatunk egyelőre ennek a hétnek a hétfőjéről, a mai napról, és a holnapi rövid gyűjtésről. Tehát 182600 aláírásról tudunk biztosan a pártok bejelentései alapján, illetve nem tudjuk ezenfelül még 9 nap és 3 órányi gyűjtés számait. Ha az ismeretlen napokon minden nap csupán 3000 aláírás bejött (ennél valószínűleg több jött be), akkor is már 200 000 felett járunk. De hogy mik a valós számok? Az pénteken, a leadásnál fog csak kiderülni
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.