2017. február 17., péntek

TÖRVÉNYTELENÜL AKAR VÁLSÁGHELYZETET HOSSZABBÍTANI A KORMÁNY

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.02.17.

Annak érdekében, hogy a fegyveres erőket „intenzíven lehessen alkalmazni”, a kormány március 6-tól újabb fél évre meghosszabbítja a migrációs válsághelyzetet – természetesen nem csupán a határon, hanem az egész országban. Csakhogy erre semmiféle törvényi felhatalmazásuk nincs.

Bakondi György biztosra megy – volt kitől tanulnia –: csak olyan médiumnak nyilatkozik, ahol véletlenül sem tesznek fel neki kérdéseket. Így történt akkor is, amikor a királyi szennycsatornán bejelentette: március 6-tól meghosszabbítja a kormány az egész ország területére érvényes migrációs válsághelyzetet. Ugyanis – így Bakondi – csak így lehet a rendőri és katonai erőket továbbra is „intenzíven alkalmazni", márpedig erre igen nagy szükség van.

A rendőrségi statisztikákból pontosan tudjuk, mekkora az az igen nagy szükség. Például február 10., 11. és 12-én egyetlen menekültet sem fogtak el a határon.

Az eddigi februári csúcsot a 3-a tartja, ekkor 24-en próbáltak átjutni a magyar határon. Minden másik napon 20-nál kevesebben próbálkoztak.

Magyarország még – új uraink szemmel láthatóan legnagyobb bánatára – jogszabályi keretek között próbál működni. A migrációs válsághelyzetre is van törvény, amely kimondja, hogy akkor lehet ilyet kihirdetni, ha:

a) a Magyarországra érkező elismerést kérők száma

  • egy hónap átlagában a napi ötszáz főt,
  • két egymást követő hét átlagában a napi hétszázötven főt vagy
  • egy hét átlagában a napi nyolcszáz főt
meghaladja,

b) a Magyarországon a tranzitzónában tartózkodók száma - a külföldiek ellátásában közreműködő személyeket nem számítva -
  • egy hónap átlagában a napi ezer főt,
  • két egymást követő hét átlagában a napi ezerötszáz főt vagy
  • egy hét átlagában a napi ezerhatszáz főt
meghaladja.

A rendőrségi számokból jól látható, hogy a feltételek egyike sem áll fent, vagyis a kormánynak nincs törvényi alapja a válsághelyzet meghosszabbítására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.