2017. február 6., hétfő

NEM JÓL VAN EZ ÍGY, FERI!


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.02.05.


Hát akkor magamra vállalom a rosszfiú szerepét, és egyenes testtartással várom a gyomrosokat. A vasárnapi ebéd helyett meghallgattam, és az az élmény teljessége érdekében meg is néztem Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét. Akinek van mintegy 40 fölösleges perce, annak feltétlenül ajánlom megtekintésre.

Először is: az öncélú, zsigeri gyurcsányozástól óvni szoktam és most is óvok mindenkit. Nem érdekel az őszödi beszéd, az ócska bezzeg Gyurcsány 1 milliárdos osztalékot vett fel, miközben drága Viktornak egy kazáncserére elegendő pénz sincs a számláján típusú, kötelező és kiszámítható fideszes ostobaságok pedig úgyszintén nem érik el az ingerküszöbömet. Olyan jó hely ez az ország, hogy már azért is elismerést érdemel egy politikus, ha nem tagadja le/nem a kiskorú gyerekének nevén tárolja a vagyonát. Viszont.

Röviden annyit kellene írnom, hogy pofázás, és önimádó, modoros stand-up helyett ki lehetett volna állni a Nyugati aluljárójába aláírásokat gyűjteni, és beállni a Momentum mögé, mellé. Nem a rivaldafénybe, Feri, hanem a futószalag mellé. Kicsit hosszabban pedig azt írom, hogy számos kérdésben egyetértek veled. Kezdem is ezekkel a kérdésekkel, hogy aztán a lényegről is beszélhessünk.

Igazad van, Feri. „Magyarország nem erősödik, hanem szétmállik”, a „vakká tett álmokért, a reménytelenségért, a sikert hazudó csődért” pedig Orbán a felelős, akit én is ugyanúgy megvetek, mint te. Igazad van, Feri: Orbán nem vezető, hanem bűnöző, nem miniszterelnök, hanem egy beteg ember. Már ha a betegség alatt nem felmentést keresünk neki. Részemről nem azt keresünk. Abban is igazad van, Feri, hogy nincs, vagy legalábbis nem lehetne szó kompromisszumról, önfelmentésről, tolvajokkal való együttműködésről, „akkor sem, ha az országot, földet lopják, és akkor sem, ha a metró pénzét”. Értettem a célzást, helyeslem is: akkor sem, ha Orbánról, akkor sem ha Medgyessyről van szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.