2017. április 23., vasárnap

EGY HAZUG GAZEMBER VÉDI ORBÁNT A GUARDIANBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.04.21.



A 444.hu hívta fel a figyelmet Tibor Fischer magyar származású, Nagy-Britanniában élő író Guardianben megjelent cikkére, amelyben azt állítja, hogy “Magyarország demokrácia”. Az nem mentség, hogy Fischer Tibor Angliában született. Attól még nem kell hazudni, ha pedig nincs tisztában a magyarországi viszonyokkal, nem kell róla cikket írni, és megtéveszteni másokat.

Miután Fischer a sikerkönyvét, “A béka segge alatt” címmel az 56-os emigráns apjáról írta, s mivel az emigráns 56-osok politikai orientációja és szélsőséges elfogult véleménye ismert, a demokráciákban élő 56-osoké, s gyermekeiké is (lásd az ugyancsak brit Gorka Sebestyént), félő, hogy Fischer cikke nem a tájékozatlanság, hanem az emigrációban torzult “nemzeti” és “antikommunista” érzület kifejeződése, mely Orbán rendszeréhez hasonlóan kommunistázza a liberális demokratákat.

Fischer ki is mondja, hogy “a liberális a mostani magyar politikai nyelvben nem jelenti azt, hogy civilizált, felvilágosult vagy nagylelkű, hanem csak a „baloldali szövetség” általános leírására használt szó”. Legfeljebb Orbán fasisztái között, tegyük hozzá. Honnan veszi a bátorságot ez az ember, hogy a demokrácia hívei nem civilizált, nagylelkű és felvilágosult embereket jelent, hanem a “baloldali szövetség” (értsd: a komcsik) leírására használt szó?

Magyarországon “baloldali szövetség” nincs is, ha valaki lát egyet, szóljon. Fischer cikke tömény hazugság. Azt mondja, hogy Orbánt alaptalanul vádolja Nyugat azzal, hogy “be akarja záratni a CEU-t, veszélyezteti a szabadságot és elnémítja a sajtót”. A Népszabadság felszámolása után mondja ezt? A közszolgálati média teljes bekebelezése, pártpropagandára való felhasználása után? Az origo, a TV2 elfoglalása után?

Orbán a CEU-ra írt egy törvényt teljesíthetetlen feltételekkel, és e pillanatban úgy néz ki, hogy a CEU-t be kell zárni. Eddig törvényesen működött, most törvénytelenné tették a működését, és még azt is lehetetlenné tették, hogy teljesítse a rászabott törvény feltételeit. Ez fasizmus. Azt mondja ez az ember, hogy Orbán rendszere nem antiszemita, amikor a CEU-t azért zárják be, mert a zsidó világ-összeesküvés jelképes alakjának tartott Soros György alapította. Nem is titkolják, hogy az alapító miatt hoztak egy törvényt a CEU-ra...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.