2017. április 12., szerda

TARLÓS ISTVÁN A KÖZTERESEK RÉME, A 3-AS METRÓ VÉDELMEZŐJE, 2019 ÚJRÁZÓJA?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: prima.vera
2017.04.12.



Tarlós István, Budapest főpolgármestere újabban egyre többet szerepel a médiában: míg eleinte 2019-es újraválasztásával kapcsolatban kérdezgették, majd a „felújított” 3-as metró kapcsán került ismét előtérbe. Legutóbb a közteresek ellen kelt ki magából tőle igencsak szokatlan módon, mivel mint utólag kiderült, a feleségét sikerült megbüntetniük. Azt is mondta, hogy a CEU-ról őt kérdezni provokáció, mert ehhez szerinte Budapestnek túl sok köze nincs. De nagy kár, hogy a főpolgármesternek az egyik rokona sem jár a CEU-ra, mert akkor talán a védelmébe venné a neves intézményt.

A rokon a feleség
Tarlós az ATV-ben elismerte, hogy „egyik rokonát” megbüntették közlekedési kihágásért a közterület-felügyelők, ám arról csak később rántódott le a lepel a 168 óra jóvoltából, hogy valójában a feleségéről van szó: Tarlós Istvánné február 7-én reggel fél nyolckor közlekedett szabálytalanul a Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésénél, saját tulajdonú gépkocsijával. Így már érthetőbb, hogy mire ez a nagy vehemencia: Tarlós István ugyanis ezt követően indított hadjáratot a közterület-felügyelet ellen, ugyanis Tarlósné vitatta a bírság jogalapját, így az ügyet a közterület-felügyelet átadta a rendőrségnek. Tarlós szerint ugyanis problémás, ahogyan a közteresek csak a bírságolás maximalizálására törekednek, ezért változtatni kell a közterület-felügyeletek szellemiségén az autósok bírságolását érintően, így módosításokat eszközöl a kialakult szabályrendszeren.
Ezen kívül úgy véli, hogy a közterület-felügyelők következetesen, és a jelek szerint visszatérő módon szabálytalanul büntetnek, mivel egy közterület-felügyelő akkor büntethetne szabályosan, ha nemcsak a közterület-felügyeleti kamera felvételére támaszkodna, hanem a helyszínen lenne, és ott szabná ki a büntetést. A „pénzbehajtásnak látszó akciók” és az óvodáknál, az iskoláknál reggel és délután megjelenő „kényszerhelyzetben lévő” szülők büntetése ugyanis nem a közterület-felügyelet alapvető feladata, valamint szerinte az is túlzó, hogy 50 ezer forintra büntetnek autósokat egyes szabályszegések miatt, ezért a rendőrségnél és a belügyminiszternél javasol módosítást a közterület-felügyelettel kapcsolatban.
Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy nincs összefüggés a családot ért büntetés és a közterületesek által fenntartott kamerásrendszer-elleni fellépése között, a lakossági elégedetlenség tehát a legfőbb indoka a hirtelen kiállásának. A családi büntetés azért valószínűleg hozzásegítette az eredményesebb fellépéshez. A szabálytalanságok kiküszöbölése érdekében véleménye szerint azonban felül kell vizsgálni a budapesti közigazgatást jellemző kétszintűséget, így már konzultáció folyik arról, hogyan lehetne társulási formában átalakítani a közterület-felügyeleteket.
Pár napja a Lex CEU ügyében is megnyilatkozott Tarlós: mint mondta, szerinte provokáció őt kérdezni a CEU körül kialakult helyzetről, mert ehhez Budapestnek túl sok köze nincs. A sajtótájékoztatóján egyáltalán nem kívánt állást foglalni, illetve csak annyit jegyzett meg, hogy az ezzel kapcsolatos újságírói kérdések provokatívak. De nagy kár, hogy a főpolgármesternek az egyik rokona sem jár a CEU-ra, mert akkor talán a védelmébe venné a neves intézményt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.