2017. május 4., csütörtök

MEGÁLLÍTHATATLAN A SZUTYOKBULVÁR - MINDEN DIKTATÚRA ELFOGLALJA A MÉDIÁT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BUJÁK ATTILA
2017.05.04.



„Vaginasütemények, menstruációs kanapék, homoszexualitást ösztönző útmutatók – ilyen és ezekhez hasonlatos tárgyakkal próbálják (…) toleranciára nevelni azokat, akik Soros György egyetemére járnak.” „Gulyás Márton, úgy látszik, mégsem volt olyan fáradt és éhes, ahogy állította, hiszen szabadulása és könnyfakasztó sajtótájékoztatója után (…) még a PlanetRomeo.com-ra (korábban GayRomeo) is beköszönt, ami egy nemzetközi netes fórum, csevegő- és ismerkedőoldal meleg, biszexuális és transznemű férfiaknak.” És ráadásul: „A diploma és munka nélküli Gulyás Márton a jövőben sem szeretne dolgozni.” Nagyot ment az elmúlt hetekben a 888.hu és a többi állami, félállami vagy kormányközeli médium – legalábbis rég láttunk ilyen összehangolt, kutyába lemenő támadást. A felvásárlások, a hirdetési piac befolyásolása után itt az új lépés: a legbrutálisabb bulvár és az állami hírszolgáltatás összehangolása.

– Szép kis gyűjtemény – mondja Hammer Ferenc médiakutató, amikor átküldjük a kigyűjtött linkeket. A kampány valóban nagyívű. Személyes elemekkel (lejáratással) indul és a sorosi mélyvilág tudományos elemzésével zárul. Gulyás Márton óvatlan volt, túl sokat szerepelt, ezért kézre esett. Mint megtudjuk, „Marci szörfözési szokásai miatt” aggódnak „Marci barátai”. Gulyás netes vándorlásai, ahogy írják, meleg társkereső oldalakat céloznak meg, miközben az utcákon transznemű bulitüntetők vonulgatnak. És tovább is van: a BBC hazugságot terjeszt a magyarokról CEU-ügyben – írja a 888.hu. A CEU volt hallgatója számol be az egyetemen zajló feminista tobzódásról. A kormányszóvivő az MTI útján teszi közzé, hogy Soros hazugságai megtévesztik a német kormányt. A Magyar Idők (amely ebben a közegben mértéktartó és higgadt) közreadja a hírt: a tüntetéseket Soros fizetett ügynökei szervezik.

Hogy az állami média és a kormánybarát sajtó között számos érintkezési pont van, régóta sejthető. Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke szerint a közmédia olyan szereplőktől kap szerkesztési elveket, akiknek az állami hírszolgáltatáshoz elvben közük sem lehet. Az MTI gyűjtőcímei (fülei), amelyek alá a témákat sorolják, önmagukban gyanút keltenek. Az egyik legérdekesebb húzás az volt, hogy egyik napról a másikra a „migráció” címke „illegális bevándorlóvá” változott. Ezt az MTI mellett az összes állami orgánum átvette. A pártirányítás nem gyanú vagy futó benyomás.

– Ezzel nem lenne gond – mondja Hargitai –, ha törvény írná elő, hogy Rogán Antal vagy Habony Árpád teljes felhatalmazással szerkesztheti az állami híreket vagy az esti híradót. Ha törvényesen rendelkezhetnének például arról, hogy a bevándorlókat ábrázoló képeken nők és kisgyerekek ne szerepeljenek. Hogy a távirati iroda fotóján csak életerős, szakállas férfi látszódhat. De nem létező törvényeket ne tartsunk be. Mert állítólag ez jogállam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.