2017. május 4., csütörtök

VAGY ROGÁN AZÉRT OLYAN MOSTANSÁG, MINT A MOSOGATÓRONGY, MERT MÉG NEM MERT SZÓLNI ORBÁNNAK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.05.03.


Természetesen senkinek nem javaslom nyugodt lelkiismerettel, hogy mérget vegyen bármire is. Hát még egy közvéleménykutatási adatsorra. A nap egyik érdekes híre, hogy a Medián szerint félmillió szavazott bukott a Fidesz az elmúlt három hónapban.

Még mielőtt leinnánk magunkat örömünkben: a Mráz Ágostonsámueltöhötömhubaalfonz-féle, kormány seggéből kilógó Nézőpont Intézet szerint, egy másik univerzumban, minden rendben van. Hasít a bajszosszarként becézett és elhíresült államelnök, a gazdapártja nemkülönben. Hogy mindebbe miként sikerült Sorost belekeverniük a propagandát harsogó oldalaknak, azt nem tudom és nem is nagyon érdekel.

Tehát ne igyuk meg a ciánnal feljavított pezsgőt (úgy amúgy se igyuk meg), viszont nézzünk pár érdeklődésre számot tartó pozitív egész számot (ezeket Kósa is felismeri talán), amit a hvg.hu tett közzé.

– Pártpreferenciák a teljes népességen belül (zárójelben a januári, nem zárójelben az április 21-26 közötti állapot):
Fidesz-KDNP: 31 (37)%
Nincs pártja: 31 (32)%
Jobbik: 14 (10) %
MSZP: 9 (8)%
DK: 4 (4)%
LMP: 4 (3)%
Momentum: 2 (1)%
Együtt: 1 (2)%
Párbeszéd: 1 (nem mérhető)%
Kétfarkú Kutya Párt: 1 (1)%
Modern Magyarországért: 1 (nem mérhető)%
Liberálisok: nem mérhető (1)%

– A Fidesz veszteségéből a Jobbiknak jutott a legtöbb (4%), a biztos szavazók 20%-a a Jobbik mögé sorolt be.

– A Jobbikon kívüli ellenzéki pártok össztámogatottsága 23%.

– Áder János 11 (58-ről 47-re), Orbán Viktor 9 pontot (49-ről 40-re) bukott a politikusok népszerűségi listáján. A fideszesek közül január óta csak Balog Zoltán és Rogán Antal (!) javított korábbi helyezésén, mindenki más rontott. Vona Gábor és Hadházy Ákos megítélése ellenben például javult, Botka növekvő ismertsége ellenére nem javított érdemben népszerűségén.

És akkor most mondom a magamét, mellőzöm a győzelmi jelentéseket idéző lelkendezést. Amire szerintem egy dekagramm okunk nincs továbbra sem, viszont mindenképpen érdemes megpróbálni reálisan szembenézni azzal, amit látunk, és amivel kapcsolatban kellően szkeptikusak vagyunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.