2017. július 1., szombat

A CSODÁK HELYE

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Zsuzsi
2017.07.01.


Talán emlékeztek még Zsuzsira, ki már két posztot is írt ide. Ő az, tíz évet áldozott az életéből a jogi pálya elérésére és a karrierkezdetre, ám egy idő után megunta a „fiatal értelmiségihez méltatlan” fizetés mellett a napi robotot is. Fogta magát és elment dolgozni egy hajóra. (itt olvashatjátok el a posztot), majd Montenegróban töltött el pár hónapot (erről itt a beszámoló). A mai posztból kiderül, hogy még a konkrét ígéretek ellenére is érdemes fenntartásokkal élni egy-egy munkaajánlat esetén (ez persze nem csak a hajós melóra igaz), és visszanézünk még Montenegróba is.

„A hajós munka kezdetén egyértelművé tették, hogy itt bizony rugalmasságra lesz szükség. Emellett persze egyéb szuperképességeket is ki kellett fejlesztenem, néha kevesebb sikerrel.

Nem vicceltek. Az eddigi 2-2 hónapos szabadságaim után most eleve 3 hónapra küldtek haza, majd 3 nappal az indulás előtt értesítettek, hogy az indulás legyen inkább 20 nappal később.

Eddigre a montenegrói albérletből kiköltöztünk, én pedig Magyarországra jöttem, mert innen szólt a repjegyem. Újratervezés, hol, miből lakni, stb. Majd a +18. napon - miután több e-mailben kértem, hogy küldjenek repjegyet - értesítettek, hogy elérhető repjegy hiányában ismét nem mehetek.

Ekkor már új dátumról sem volt szó. Teltek a napok, végül ismét plusz 3 hét lett. Most van repjegy is. Igaz, Budapest - Isztambul - Houston, de a semminél sokkal jobb. Mire megjelenik a poszt, már úton leszünk Montego Bay felé. Vagy nem. Mert itt az a biztos, ami már megtörtént..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.