2017. július 1., szombat

AKAR ÖN IS A CÉLKERESZTBE KERÜLNI?

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: N. Kósa Judit/ csú
2017.07.01.


...Nem lehet elégszer elmondani, hogy a közpénzzel és a polgárok bizalmával való nettó visszaélés, ha egy kormány ostobaságokat irkál a választóknak. Az pedig érdekes próbaper tárgya is lehetne, megállna-e a rágalmazás mint vád e megfogalmazás esetében: "Egyre több külföldről támogatott szervezet működik Magyarországon azzal a céllal, hogy hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozzon." Az, hogy egymillió-hatszázötvenezernél több magyar helyesel lelkesen erre az uszításra, fontos tanulság. De a legkevésbé sem ok arra, hogy a törvényességgel visszaélve hozott jogszabály betűjét betartsa, s ezzel minden magyarról levegye óvó kezét az, aki ellen a hadjárat folyik.

A kormány fő baja, hogy a megkérdőjelezhetetlenül hiteles nemzetközi szervezetek hangja messzire elhallatszik, s az Amnesty International vagy a Transparency International őket érintő kritikájával nem tudnak mást szembeállítani, csak a buta tagadást. Erre a tehetetlenségre válasz a sorosozás meg az ügynöközés, ezért kellett az egész idióta konzultáció. És most lehet álságosan csodálkozni, hogy ezek a szervezetek nem varrják önként a mellükre a csillagot, hanem felemelt fejjel állítják: tudjátok, kik vagyunk, tudjátok, mit csinálunk és miből, nem bélyegezhettek meg.

Bő másfél millió ember a kormánnyal van. A legfontosabb kérdés az: a többiek tudják-e, hogy mostantól bármi megtörténhet. Bármelyikünk, bármikor ott találhatja magát a célkeresztben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.