2017. július 1., szombat

ORBÁN CSONTIG BEDICSÉRTE ERDOGANT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.06.30.


Orbán Viktor a magyar-török üzleti fórum megnyitóján, pénteken Ankarában azt mondta, hogy Magyarország kitart a barátai mellett, és Törökország oldalán áll.

A menekültek kapcsán (is) dicshimnuszt zengett az Európa szélén elhelyezkedő Törökországról, ami így a kontinens belsejét védi. Ha ezt a kötelességét elmulasztaná, Európában már bevándorlók milliói hemzsegnének. Orbán szerint ezért Törökországnak tisztelet jár, és ezt mindig meg is adjuk neki. “Törökország hamarosan Európa legnagyobb országává válik, jóval nagyobb, mint Magyarország, jó helyen van, mert ugyan vannak háborúk is körülötte, de stratégiailag fontos helyen van” – burukkolta Orbán Viktor.

Ha Törökország EU-s csatlakozására utalt volna, akkor az töretlen optimizmusra vall a részéről. Figyelmen kívül hagyja ugyanis, hogy Erdogan nem kifejezetten törekedik a jó kapcsolatra az uniós országokkal, ez pedig nem kedvez a csatlakozásnak.

Orbán szerint az az érdekünk, hogy Törökország stabil és erős országként képes legyen érvényt szerezni az akaratának, és üdvözölte a török alkotmányos változásokat. Ezek segítenék tudniillik Törökországot abban, hogy megvédje Európát és segítségére legyen Magyarországnak. Hogy Európát miben segítené Erdogan diktatúrája, azt nem tudni, azt már inkább, hogy Orbánt miben, mert Magyarország alatt nyilván magát értette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.