2017. július 27., csütörtök

BOTKA EBBE BELE FOG BUKNI

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
2017.07.27.


Az átlagosnál talán több reményt fűztünk Botka László miniszterelnök-jelöltségéhez, mint a közéleti ügyekben véleményt formálók többsége, de be kell lássuk tévedtünk. A szegedi polgármester messze alulteljesít minden várakozást, még a miénknél jóval pesszimistábbak által felvázolt forgatókönyveket is. Vaci Laci ebbe bele fog bukni.

Botka László alig fél éve, idén januárban adta elő a sértődött szögedi keményfiút, amikor azt mondta: vagy támogatják a pártok, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy találnak egy másik támogatható vezetőt gyorsan, különben nélküle kell végigcsinálni a 2018-as kampányt. Sőt, az Indexnek azt is mondta, hogy a következő hetekben, legkésőbb tavaszig kell dönteniük az MSZP–DK–Együtt–PM pártoknak: a kormányváltásra vagy a túlélésre játszanak.

Botka javaslata nem sokban különbözött a 2014 januári összefogásként elhíresült ellenzéki roncsderbitől, hiszen Botka nem akar előválasztást, nem néz szembe a baloldal személyi problémáival és ez alapján úgy tűnhet, hogy hiányzik belőle az a politikai innováció és megújuláskészség, amely képes lenne kimozdítani a holtpontról a jelenlegi ellenzéki térfelet.

A molnárzsoltok által csak Vaci Laciként emlegetett Botka egyetlen dolgot mert a '14-es összefosás víziójához hozzátenni: Gyurcsány nem indulhat el az általa vízionált roncsderbi 2.0 listáján...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.