2017. július 27., csütörtök

MIÉRT MOST SZÁLLT BELE BOTKA AZ MSZP KOLLABORÁNSAIBA?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.07.27.


Nagy kérdés, Botka László miért most, kilenc hónappal a választások előtt indította el a hadjáratát a párt kollaboránsai ellen. Talán most lett meg ehhez az ereje, most tudták ezt párton belül előkészíteni, vagy pont most van az utolsó lehetőség, hogy megcsinálják, mielőtt Botkát leszedik a lista éléről. Az is lehetséges, mostanra látták be, hogy nem lehet sikeres, erős, jó ellenzéki kampányt csinálni a párt kollaboránsaival a csónakban. De a lényeg ez: a háború elindult.

Ne gondoljuk persze azt, hogy ki fogják zárni a pártból Molnárt vagy a többieket, akikről Magyari Péter írt jó cikket a 444-en, leírva azokat a több mint pletykákat (például, hogy fogtak össze bizonyos MSZP-sek Bajnai ellen a Fidesszel, hogy bizniszelnek, például, letelepedési kötvényekkel), amiket a választók nem, csak a politikával foglalkozók egy szűk köre hallott eddig is. De ha nem is fogják kizárni, marginalizálhatják őket, csökkenthetik a veszélyfaktorukat, a háttérbe szoríthatják őket.

Ezeket a több mint pletykákat eddig az MSZP-tagok többsége sem tudta, de talán ha tisztában lesznek velük, Botkának is nagyobb mozgástere lesz a párton belül.

Hogy mikről beszélünk Magyari 444-es cikkében említetteken kívül? 2014-ben az MSZP kampányfőnöke az a Molnár Zsolt volt, akit most Botka betámadott. Molnár összeveszett akkoriban az MSZP örökös külföldi kampánygurujával, Ron Werberrel. Werber akkor egy vita után azt mondta, örüljön Molnár, hogy nem nyitja ki a száját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.