2017. augusztus 23., szerda

MAGYAROSCH TOBORZÓ

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Kovács Gyula
2017.08.23.


Magyarország biztonsága három pilléren nyugszik: a magyar honvédség képességein, a NATO szövetségi rendszerén és az állampolgárok áldozatkészségén - jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter 2017. július 25-én. Erre az "áldozatkészségre" pedig nevelni kell az állampolgárt, ha belegebedünk is.

"Úgy gondoljuk, hogy a haza számára nem az szabja meg egy polgár értékét, hogy vállal-e fegyveres katonai szolgálatot, vagy sem. (...) A mi elgondolásunk szerint a nevelésnek nincsen helye a hadseregben bármilyen természetű lenne is az (...), bármilyen fajta nevelésnek a helyét nem találjuk, nem látjuk a hadseregen belül." Ezt pedig Orbán Viktor mondta 1990. október 16-án a Parlamentben. Akik akkor szolgáltak, emlékeznek rá, hogy ezt a koncepciót át is verte az országgyűlésen, a szabályzatainkból ki kellett húzni a nevelés szót.

Polgár! Te legyél áldozatkész! A többi a mi gondunk. Ha te áldozatkész vagy, mi garantáljuk, hogy áldozattá is váljál. Nekünk ez nem gond, legyen szó Szigetvárról, Isonzóról, Urivról, vagy a -25 fokban a kerítésről, netán a 50 fokos kánikulában a Hortobágyról. A cél teljesül: van kellő mennyiségű áldozat, de félre kétségbeesés, nekünk, a hatalomnak, van technikánk arra, hogy a megmaradottaknak elmagyarázzuk: a hatalmi baromságok áldozatai nemzeti hősök. Annyira hősök, hogy a leendő áldozatoknak dicső elődei is lehetnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.