2017. szeptember 30., szombat

TE MONDD, HOGY KORMÁNYVÁLTÁS, A TE HANGOD MÉLYEBB!

FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: VÁGÓ GÁBOR
2017.09.29.


Aki nincs ellenünk, az velünk van? Aki nincs velünk, az ellenünk van? Ezek a kérdések foglalkoztatják azokat, akik még érdeklődnek az ellenzék játszmái iránt. Az összevissza fogdosó pártemberek csak a legfontosabb dologra nem figyelnek: a választóra.

Amíg a Rákosi-éra jelmondata (Aki nincs velünk, az ellenünk van!”) harsog az ellenzéki vezetők sajtótájékoztatóján, addig csak az Orbán-rendszer paranoiáját sugározzák tovább azok, akik elméletileg le szeretnék váltani azt. A kortárs ellenzéki gondolkodásmód legnagyobb rákfenéje, hogy a szereplők semmi másról nem tudnak beszélni, csak az egymáshoz való viszonyukról. Vagy inkább az egymással szembeni iszonyukról.

A héten fordulatot vett az Összefogás nevű a véget nem érő brazil szappanopera hetedik évada. Gyula azt mondta szerdán, hogy mégis jöhet Feri. Csütörtökön erre Feri bejelentette, hogy ő mégse jönne, jobb volna külön, de együtt. Ezek a játszmák nem tudom kinek érdekesek, mert a hatalmi kérdések csak médiát érdeklik, a választókat kevésbé. A ki, kivel, ki ellen kérdések mellett balladai homályban maradnak az érdemi dolgok.

Akkor lenne ez egy boldog és egy egészséges közélet, ha a politikai viták nem a személyekről szólnának, hanem a húsba vágó szakpolitikai kérdésekről...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.