2017. november 30., csütörtök

ELTŰNT ZEBRÁK, VESZÉLYEZTETETT GYALOGOSOK

NAPIREND UTÁNI MONOLÓG BLOG
Szerző: VÁRNAI LÁSZLÓ
2017.11.30.


Budapesten gyakran vezet balesetekhez, hogy a sávok felfestései elkoptak, különösen esőben, este nem láthatóak. A gyalogosokra különösen veszélyesek a lekopott zebrák, az autósok számára láthatatlan gyalogátkelőhelyek. 

Az eltűnő, rossz minőségű, hamar lekopó felfestés miatt a gyalogátkelőhelyek az autósok számára nem érzékelhetőek, nincs ami tudatosítsa bennük, hogy itt nem az övék az elsőbbség. Míg más országokban fantáziadús módokon próbálják lassításra bírni az autósokat, nálunk még a meglévő zebrák felfestését is képtelenek fenntartani. Kicsi a keret.

A gyalogátkelőhelyeken gázolás, a gyalogosok veszélyeztetése egyre gyakoribb, ráadásul a rendőrség sem veszi túl komolyan a gyalogosok védelmét, csak akkor jelenik meg, ha már bekövetkezett a baj és helyszínelni kell.

Most kerületi képviselőként három zuglói kereszteződés ügyében tettem bejelentést, külön kértem a Budapest Közút igazgatójának intézkedését és javasoltam neki, hogy mi, a Civilzugló Egyesület rutinos festőkként szívesen partnerek vagyunk egyedi zebrák kitalálásában, felfestésében.

A Vezér út - Egressy út sarkon mind a négy zebra eltűnt. A közeli idősek otthona miatt sok az öreg, itt a strand, az Adria lakótelep és az új folyamatosan bővülő lakóparkok, a Paskál, Cordia miatt sok a gyerek is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.