2017. december 23., szombat

A NAPFIVÉR, HOLDNŐVÉRTŐL A BURZSOÁZIA DISZKRÉT BÁJÁIG

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: HUTTER MARIANNA
2017.12.23.


Politikusok, egyházi vezetők karácsonyi filmajánlója ○ Alkotások a hivatástudatról és az ige megtestesüléséről.

Milyen filmet ajánl megtekinteni az ünnepek alatt? – erről érdeklődött lapunk politikai, illetve egyházi szereplőknél karácsony alkalmából. A javasolt felvételeknek nem kellett közvetlenül az ünnepekhez kötődnie, ezenkívül a megkérdezetteket arra is kértük, röviden indokolják választásukat.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje az 1996-os Gyönyörű zöldet javasolta. – Csodás francia film. Azért is szeretem, mert megmutatja, milyen okosan lehetne a közösségeinket újraszervezni úgy, hogy az ember maradjon a középpontban. Mindezt remek humorral és szórakoztatóan. Szeretettel ajánlom mindenkinek!

– Török Ferenc 1945 című filmjét ajánlom – ezt Karácsony Gergely, a Párbeszéd, az MSZP és a DK miniszterelnök-jelöltje, zuglói polgármester mondta lapunknak. – Mivel alig maradtak túlélők, a magyar közvélemény nagyon kevéssé van tisztában a vidéki magyar zsidóság tragédiájával, amelyet szőnyeg alá söpört a történelmi emlékezetünk. A film a történelmi kontextustól függetlenül is nagyon sokat mond el az emberi lélek gyarlóságáról, vívódásairól, a hatalomról, a kiszolgáltatottságról – jellemezte az alkotást, és kiemelte, hogy számára ezzel az alakításával került Rudolf Péter a magyar filmművészet legnagyobbjai közé.

– Régóta kerülgettem a Fekete hattyú című filmet Natalie Portman főszereplésével – írta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki bár jó kritikákat olvasott a műről, de sem a színészgárda, sem a téma nem hozta tűzbe igazán. – Aztán az egyik hétvégén a feleségemmel megnéztük. Igazán nem is karácsonykor ajánlanám, hanem a két ünnep között, mert elég súlyos témát feszeget. Az ember gyakran érzi úgy, hogy elképesztő küzdelmet kell folytatnia a külvilággal, a számtalan akadállyal, a rosszakarókkal, a riválisokkal, a kényszerpályákkal, az elvárásokkal, mindennel. Aztán rájön, hogy a legnagyobb kihívás valójában saját maga. Erről szól ez a zseniális film – tette hozzá.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője A misszió című angol történelmi drámát javasolta, „amely az elkötelezettségről és a hivatástudatról szól”. – Ezekre a tulajdonságokra nagy szüksége van minden embernek – indokolta választását a politikus. – Az Igazából szerelem című filmet pedig azért ajánlom, mert emberarcú szereplői könnyed szórakozást ígérnek a két ünnep közötti pihenő alkalmával – említette meg a frakcióvezető...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.