2017. december 7., csütörtök

MA DŐLHET EL A RENITENSEK SORSA BRÜSSZELBEN - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2017.12.07.


Ahogy a brit Express, úgy a Channel NewsAsia is arról ír a Reuters alapján, hogy az Európai Bizottság ma dönt arról, megindítja-e a pert Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen a menekültkvóta elutasítása miatt. Két forrás is megerősítette az értesülést, ami Brüsszel számára az egységes uniós menekültpolitika miatt vált rendkívül fontossá.

Az Express cikke felidézni, hogy az Európai Tanács határozatával szemben lépett fel a három renitens ország, s a luxembourgi bíróság elmarasztalása után aligha kérdéses a pereskedés. Az Unió bajban van, mert a kelet-európai országok annak ellenére nem akarják teljesíteni a rájuk kiszabott kvótát, hogy a 2015-ös menekültáradat óta sokkal kevesebb menekültet kellene igazságosan elosztani az uniós tagállamok között. A három ország ennek ellenére gyakorlatilag megbénította Brüsszel menekültpolitikáját.

A 16 török táncosból csak 5 tért vissza a hazájába, a többiek Magyarországon maradtak és minden bizonnyal menekültügyi státuszért folyamodtak – adta hírül a német Nachrichtenpress a DHA török hírügynökségi forrásra hivatkozva. A lap idézi az egyik magyar újság információját is, miszerint a magyar hatóságok tagadták, hogy jelentkeztek volna menekültkérelemért, sőt az érkezésükről sem tudtak. A huszonévesekből álló tánccsoport a november 5-10-ig rendezett nemzetközi táncfesztiválra volt hivatalos, de már 1-én Magyarországon voltak. Mint kiderült, a török táncszövetség intézte a vízumukat és török hírügynökség szerint nem ők az első ilyen csoport. 68 tánccsoport folyamodott hasonló vízumért az utóbbi időben, s közülük többen dobbantottak is. A Török Sportszövetség és Minisztérium is feljelentés tett ismeretlen tettesek ellen.

Többek között a Der Standard is beszámol arról, hogy az oroszoknak kémkedett és uniós intézmény ellen 21 ezer Eurós csalást követett el Kovács Béla jobbikos EP-képviselő, ami miatt vád alá helyezték azt követően, hogy mentelmi jogától megfosztották. Az Oroszországba nősült, 20 éven át Oroszországban élt Kovács a Jobbik egyik alapítója és finanszírozója volt 2005-2009 között – közli a német médium. Kovács az ellene felhozott vádakat alaptalannak tartja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.