2017. december 7., csütörtök

SZIJJÁRTÓ PÉTER MEGVÉDETT MINDENKIT SOROS GYÖRGYTŐL, DE SAJNOS NEM EZ A MEGHALLGATÁS TÉMÁJA

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.12.07.


Megkezdődött a magyar kormány meghallgatása az Európai Parlamentben. Szijjártó Péter monológjával kezdődött az ülés. A külügyminiszter elsikoltozta a bánatát, hogy megtámadták Magyarországot, de ők meg fogják védeni a magyar embereket, akik nem akarnak bevándorlókat, nem akarják, hogy Soros György milliókat telepítsen be, ők a magyar emberek érdekében, akaratából és felhatalmazása alapján harcolnak az utolsó csepp vérünkig.

Másodszor Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke szólalt meg. Elmondta, hogy nem ezért vannak itt, nem ez a téma. Hanem a magyarországi civil szervezetek és a civil polgárok megfélemlítése, ellehetetlenítése, a civil társadalom eltaposása. A demokráciáról van most szó, demokratikus jogokról és a kormány azon törekvéséről, hogy ezeket a jogokat elvegye a társadalomtól. A kormány meg akarja szüntetni a civil társadalom hatalmat ellenőrző funkcióját, meg akarja félemlíteni és el akarja tiporni a szólás szabadságát. Mindezt orosz mintára teszik. A civil szervezetek elleni kampány, a gyűlöletkeltés, uszítás egyértelműen arról szól, hogy a kormány teljes ellenőrzést és irányítást akar megszerezni a civil társadalom felett.

Polyák Gábor Mérték Médiaelemző Műhely vezetője beszél a magyar média helyzetéről. A sajtószabadság korlátozásáról, eltörléséről beszél. Bár van szólásszabadság, de a Fidesz mindent megtesz azért – sikerrel – hogy megszerezze és az ellenőrzése alá vonja a teljes médiapiacot. Mindazokat, akik kritizálják a kormányt, ellenségnek, idegen ügynöknek, árulónak bélyegzi a kormány és a kormánymédia.

Polyák az eltorzult reklámpiacról, az ellenzéki, vagy nem kormánypárti média anyagi ellehetetlenítéséről beszél, például a Magyar Időkről, mely 90 százalékban kormányzati hirdetésekből tartja fenn magát. A kormány az általa uralt médiában személyében támadja mindazokat a politikusokat, újságírókat, közszereplőket, akik kritikát mernek gyakorolni a kormánnyal szemben, vagy valami módon veszélyt jelenhetnek a kormány hatalmára.

A média teljes egészében eltorzult, politikai érdekeket szolgál. A szólás szabadsága ugyan létezik, de a sajtószabadság megszűnt. A média gyakorlatilag az autoriter kormány propagandagépezeteként működik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.