2017. december 19., kedd

VOLNER JÁNOS LENULLÁZTA A CUKISÁGOT

VÁROSI KURÍR - VOKS2018
Szerző: ANDRÁS GÁBOR
2017.12.19.


A debreceni közgyűlésen durván rasszista, cigányozó kijelentéseket tett Ágoston Tibor, a Jobbik képviselője. Ágoston úr egyébként arról is nevezetes, hogy korábban 750 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtották holokauszttagadás miatt. 

Volner Sumákol
Újságírói kérdésre Volner János országgyűlési képviselő, a Jobbik frakcióvezetője nem volt hajlandó egyértelműen elítélni párttársa akcióját. A Jobbik egyik közismert vezetőjének ez a magatartása alkalmas arra, hogy lerombolja azt a néhány politikai ellenfél számára is elfogadható imázst, amelynek kialakításán és hitelessé tételén harmadik éve , de legalábbis az emlékezetes Simicska féle G-nap óta- dolgozik Vona Gábor pártelnök. Volner János bagatellizáló hozzáállása még a Jobbik helyi szervezetének álláspontjával is ütközik. Ők ugyanis úgy döntöttek, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

Az igazi kérdés most az, hogy mit szól az egészhez – és ami a legfontosabb, mit tesz – Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Ha semmit, és a dolog ennyiben marad, annak komoly következményei lehetnek. Könnyen előfordulhat, hogy azok, akik a választási győzelem érdekében lehetségesnek tartották (akár orrukat befogva) az együttműködést a Jobbikkal, most elgondolkoznak ezen.

Ne feledjük, a magyar politikai közéletre a lusta tohonyaság mellett – tisztelet a kevés kivételnek – a kiszámíthatatlanság is jellemző.

Volner János mondatai tehát ugyan olyan eséllyel maradhatnak visszhang nélkül, mint ahogy botrányt is kelthetnének, hiszen botrányosak ez nem is vitatás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.