2018. január 13., szombat

A FÁRADTSÁG FOKA

TÖRÖK MONIKA BLOGJA
Szerző: Török Monika
2018.01.06.


Ez egy földrajzi hely.

Vagy a fene tudja. Lehet, hogy itt már a gyíkemberek mászkálnak át az időkapukon és dimenziókon.

Elindulsz a klotyóra, menet közben elfelejted, hova indultál, így gyorsan összeütsz egy kis kaját a babáknak, biztos, ami biztos.
Ha véletlenül mégis megtalálod a klotyót, egészen biztosan elfelejted letolni a gatyádat.
A fürdőkád az a hely, ahol esetleg akár tíz percet is békésen szundíthatsz - amig ki nem folyik a víz.

Nézed meredten a további gyerekeidet, látod, hogy mozog a szájuk és azért még emlékszel rá, hogy általában értelmeseket szoktak mondani, de csak annyi jön ki a szádon, amikor elmeséli a soros (hehe, értik, soros!!!) gyerek, hogy hányast hozott haza a suliból, hogy: hörr, hozd ide a cumit.

És szégyelled magad.

Teljesen jogosan, szégyelld is.

Bezzeg anyósod, bármelyik... - aki igazán belehúz és jól csinálja, válogathat a palettáról... - bármikor elmondja, hogy bezzeg ő vígan dalolt és cigánykereket hányt a gyerekeinek, miközben saját kezűleg horgolta a cumisüvegeiket és főzte ki a zoknijukat, természetesen a patakban mosta a pelenkákat, és érdekes, nem nyafogott ennyit, mint most én, hát szörnyű ez a mai fiatalság, még ha nyugdíjas korú is.

Apósod, ha van még, egészen biztosan elmondja, hogy ő szólt előre, neked nem való gyerek, mert szemlátomást alkalmatlan vagy rá.

Aztán összenéznek és együttesen megállapítják, hogy ők bezzeg milyen k... szóval nagyon jól csináltak mindent. Te nem röhögsz, pedig felfénylik előtted a fiuk képe...

Megpróbálsz a babakocsival eljutni egy kétkezi bankfiókba, de persze nem férsz be az ajtón.
A Nemzeti Lófaszbolt előtt úgy csinálsz, mint a gimnazisták: megvárod, míg arra jön egy felnőtt, akinek elég jó a humorérzéke és vesz neked cigit (mert neked is kell a cumi).
Amikor a piacon megdicsér a sárgarépaárus, hogy milyen fitt nagymama vagy, negédesen mosolyogsz és próbálsz egyfelől nem elaludni, másrészt rögvest alkudni az árból (nehogy már rontsunk a legendákon)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.