2018. január 26., péntek

TÚLÉLNI, KICSELEZNI, LEGYŐZNI

SZTÁRKLIKK 
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2018.01.26.


Az ellenzék még jó ideig nem lesz sem gazdagabb, sem erősebb a Fidesznél. Ügyesebb lehetne.

Friss hír, hogy a fideszes (kormányzati tájékoztatásnak hazudott) plakáterdő mellett még a kevéske, megmaradt ellenzéki kórót is tovább tépkedné a kormánypárt, plusz adóval sújtva ezeket az eszközöket. A cél az ellenzék kiszorítása, megfojtása. Vitte a TV2-t, választás után megint rápróbál az RTL Klubra is, vitte a Borsot, választás után a Blikkre is hasonló sors várhat. Cél az ellenzék elrejtése. Rádiót, nyomtatott napilapot, hetilapot, fizikai felületeket és tereket, mindent maga alá gyűr a hatalom. Cél az ellenzék megfosztása.


Megfosztás, egészen pontosan a huszadik század eszközeitől és felületeitől. Ahol Orbán Viktor a mai napig él, illetve (és ez a fontosabb elem) amelyek fizikailag is megfoghatók, elvehetők, megkötözhetők. Nem véletlen, hogy a Facebook "nem tud" fideszes lenni, de a honlapokat tekintve is sokkal kiegyenlítettebb a mezőny, mint mondjuk az országos rádiókat tekintve.

Mindez pedig kijelöli az ellenzék egyik legfontosabb feladatát is - már a kampányban (sőt, ez lett volna a dolguk nyolc éven át), és pláne a ma valószínűbb, fideszes győzelem utáni időszakban. Mire gondolok? Elsősorban arra, hogy érkezzenek meg a 21. századba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.