2018. február 4., vasárnap

MÉSZÁROS TELENORT VENNE, KITÁLALT A FIDESZES TROLL - HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.02.03.


Portfolió: Mészárosék ajánlata a Telenorra

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport vételi ajánlatot tett a Telenor magyarországi operációjára, értesült a Portfolió. Hónapokig tartó találgatások után a norvég Telenor hivatalosan is elismerte múlt pénteken, valóban önkéntes és kötelezettség nélküli ajánlatot kapott kelet-közép-európai operációjára, amelyhez a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói cége tartozik. Az ajánlattevő kilétével kapcsolatban viszont nem árultak el részleteket. „A tőzsdei csoport egyik kiemelt akvizíciós, illetve fejlesztési területe az informatikai-telekommunikációs szektor. Ebbe a stratégiába a tevékenysége miatt a Telenor is beleilleszkedik” – nyilatkozta a portálnak Jászai Gellért, a Konzum elnöke.

G7: Szabálytalanságok Rogánék letelepedési kötvény programjában

Több esetben is szabálytalan volt a letelepedési kötvényüzletben részt vevő vállalkozások engedélyezési eljárása, amely – azonkívül, hogy bűncselekmény gyanúját veti fel – komoly nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, derült ki a G7 birtokába jutott dokumentumokból. A korábban Rogán Antal, utóbb Bánki Erik vezette parlamenti gazdasági bizottságra bízta a Rogán bábáskodásával megszületett törvény a programban részt vevő vállalkozások ellenőrzését. Egy kivételével az összes cég esetében törvénysértő módon járhatott el a testület. A bizottság azonban nem is feltétlenül tudott a törvénysértésekről, mert feltételezhetően a testület fideszes elnökei, önhatalmúlag dönthettek arról, hogy a cégek kérvényei közül, melyiket terjeszti a bizottsági ülés elé, és melyiket nem. Ez pedig kimerítheti a hivatali visszaélés bűncselekményét.

444: Így működik a Fidesz trollhadserege

Bemutatta a szervezet egyik tagja azt az egész országot lefedő hálózatot, amivel a Fidesz a Facebookon is meg akarja nyerni a választást. A párt központjából küldenek ki lejárató mémeket, amiket civilnek álcázott csoportokban kell tovább osztani. Ha az aktivisták nem osztják elég hatékonyan és lelkesen a propagandát, azonnal figyelmeztetik őket. A Fidesz jutalmazás helyett a központi üzenteket osztók lelkesedésére épít. Ez a lelkesedés viszont csökken, jóval kevesebb már a Fidesz aktivistája, mint eddig.

24: Feketemunkások és kétséges nyugtaadás a fő kereskedelempolitikus üzletében

Nemrég még kibújt a felelősség alól Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitika összehangolásáért felelős miniszteri biztos, volt államtitkár, amikor azzal szembesítették, hogy családi cégénél feketemunkást találtak a hatóságok. Akkor a fideszes politikus a feledékenynek beállított könyvelővel és az akadozó informatikai rendszerrel vitette el a balhét. A 24.hu riporterei ottjártakor azonban többször nem adtak nyugtát a családi cég zöldséges üzletében, ez pedig bevétel-eltitkolásra ad lehetőséget, amivel az adó egy részét is elkerülhetik.

HVG: Brókerbotrányban elítélt tőzsdei cégvezető

Még mindig a Kulcsár-ügyben jogerősen elítélt, a cégvezetéstől ráadásul eltiltott Kerék Csaba irányít egy milliárdos tőzsdei céget, a Kartonpack Nyrt.-t, de ezt valamiért a felügyeletet ellátó MNB tavaly március óta nem vette észre. Azt azért elismerték, hogy hallottak már a 12 éven át nyúló ügyről. Az eset lényege az volt, hogy Kulcsár Attila, a K&H Equities egykori vezető brókere és vádlott-társai rendkívül magas hozamok ígéretével, offshore cégeken keresztül trükközve jogosulatlanul forgatták magánszemélyek, sőt állami vállalatok pénzét. Egészen addig, míg a kimutatható kár 8 milliárd forintra rúgott, de a vádhatóság számításai szerint az elkövetési érték 23 milliárd forint volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.