2018. február 20., kedd

VÉGSŐ HATALOMÁTVÉTEL?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.02.19.


Sokan ismerjük már a Fidesz választási szlogenjét: Folytatjuk! Ezt pedig úgy látszik nagyon is komolyan gondolják, ugyanis kiszivárgott információk alapján, egy újabb kétharmados választási győzelem esetén, megváltoztatnák az önkormányzati választások rendjét. Méghozzá olyan formán, hogy az 5000 lakosnál kevesebbel rendelkező településeken – a tervek szerint – nem tartanának polgármesterválasztást. Úgynevezett járási elöljárót választanának, vagy központilag neveznének ki. Az ok pedig természetesen nem az összes, eddig független település Fidesz hatalom alá vonása, dehogy. Költségcsökkentés!

Amennyiben ez a terv valóban életbe lép, úgy a diktatúra egyik újabb elemét köszönthetjük. Ugyan temérdek polgármester teszi ugyanazt kicsiben, amit tesz a kormánypárt nagyban – az emberek kifosztása -, eddig mégis volt valamiféle korlátja a dolognak. A saját lakosaikat kifosztó polgármesterek tarthattak tőle, hogy a következő választások alkalmával búcsút inthetnek hivataluknak és vele hatalmuknak. Azonban amennyiben ez az akadály elhárul előlük, úgy teljes mértékben szabad kezet kapnak az ország kirablásához.

Ma még léteznek olyan települések, melyek független, vagy épp ellenzéki polgármester irányítása alatt állnak. Ezek a települések egyfajta utolsó bástyái az ellenállásnak. Nem félnek véleményt alkotni és sokszor még attól sem félnek, hogy ellenszegüljenek a kormánypártnak. Olyan települések ezek, melyek több alkalommal is megmutatták már, van élet a közmunkán és a korrupción túl. Van lehetőség arra, hogy önellátóvá válva ne legyen kiszolgáltatva a mindenkori hatalom kényének és kedvének.

Amennyiben elveszik a választás lehetőségét a kistelepülések polgáraitól, úgy el fogják mélyíteni a diktatúrát Magyarországon. A független és ellenzéki polgármesterek kiiktatásával valóban elhárul minden akadály a Fidesz teljes országot érintő hatalomátvétele elől. Nem lesz többé olyan település, amelyért harcolni kell, sem olyan, ahol a választók előtt bizonyítani kell rátermettségüket.

Központilag kiosztják a települések feletti irányítást, így befolyásolva több millió választópolgárt. A cél a teljes országot behálózó Fidesz-KDNP uralom. A hatalom minden egyes fokának birtoklója a Fidesz-KDNP lesz, mely azt tehet mindenféle ellenállás nélkül, amit csak szeretne. Egy esetleges újabb kétharmados győzelem esetén nem lesz már visszaút a diktatúrából. Az pedig, hogy a jelenlegi kormánypárt mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy akár tiszta, akár mocskos körülmények között, de újra kétharmados többséget szerezzen a parlamentben, senki ne legyen kétsége
s...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.