2018. július 31., kedd

MÉG MINDIG NAGY A LIBERÁLIS MÉDIA TÚLSÚLYA?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.07.30.


Szép jó estét mindenkinek! Hamarosan búcsút mondhatunk a Hír Tv-nek, ugyanis a frissen Nyerges Zsolt kezébe került ellenzéki TV csatorna bele fog olvadni a kormánymédia sokaságába. Mészáros – ki más ugye – a Médiaworksön keresztül teheti rá a kezét az egykor Simicska kezében lévő csatornára. A 444 informátorai szerint Orbán Viktor engedélyével került sor az üzletre, melynek hiányában a versenyhivatal jóvá sem hagyta volna az egészet. Mit is szokás hangoztatni a kormánymédia oldalán napi rendszerességgel? Jah igen, nagy a liberális médiatúlsúly. Olyan szinten durva ez a liberális túlsúly, hogy lassan már kutatni kell, melyik az a weboldal vagy tv csatorna, amely nem került még Orbán Mészáros kezébe. Hogy hamarosan teljes mértékben búcsút mondhatunk-e a független, de legalábbis az ellenzéki újságírásnak, az nagy valószínűség szerint éveken, de lehet hogy hónapokon belül ki fog derülni.

Közben tovább folytatódik az LMP vesszőfutása. Mint azt sokan tudják, jóformán a párt összes vezető beosztásban lévő politikusát eltiltotta az etikai bizottság – köztük az etikai bizottság vezetőjét is – azonban ez inkább tűnik látszatintézkedésnek, mintsem valós eltiltásnak. Ungár Pétert két hete szintén eltiltották, ezért még párttisztségért sem indulhatott volna. Igen, csakhogy a mai napon kiderült, hogy Ungár Péter választották meg az LMP ifjúsági szervezetének egyik posztjára. Emelett az ifjúsági szervezet fegyelmi és etikai bizottságának is tagja lett. Érti ezt valaki? Mi lesz a következő, Sallai Róbert Benedek ismét csatlakozik a párthoz, hogy megírja a párt új etikai kódexét? Kezd kissé értelmetlenné válni ez az egész “ellenzéki” vergődés.

Csányi Sándor bevásárolt, méghozzá nem is akármiből. Egyfajta kezdésként 1,5%, illetve 2%-os részesedést vásárolt a Mészáros Lőrinc-féle Konzumban, valamint Opusban. Az OTP vezér döntésének hírére megugrott a két társaság értéke, mely nagyszerű hír lehet Orbán Viktor strómanjának, aki valószínűsíthetően megszerezte a Hír Tv-t is. Hogy az OTP ezen döntése azt jelenti-e, hogy be lehet rendezkedni egy több éves, esetlege évtizedes Orbán uralomra is, azt nem tudni. Mindenesetre az, hogy Csányi Sándor lehetőséget lát a Mészáros papírokban, bizony sok okot nem ad az örömre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.