2018. október 11., csütörtök

SESZTÁK MENT ÉS AZONNAL ELFOGYTAK A GYŐZTES KÖZBESZERZÉSEK A KEDVENC ÉPÍTŐIPARI CÉGÉNÉL

444
Szerző: haszanz
2018.10.11.


Tavaly még parádés éve volt a Penta Industry nevű cégnek. Bőven jutott a közbeszerzésekből, több mint ötmilliárd forintos megbízást kaptak a vizes világbajnokságra, felújították a Bibó Szakkollégiumot, dolgoztak a kisvárdai stadion építésén, sportszállót húztak fel Mezőkövesden, Nyírbátoron a készenléti rendőrség, Taksonyban egy sportcsarnok épületén kezdtek dolgozni. 

A cég árbevétele több, mint a duplájára nőtt egy év alatt, a 2016-os 5,4 milliárd forintról 11,4 milliárdra.

A választások óta a sikerszéria megszakadt, sőt, a cégiratok szerint október 2-án végrehajtást jegyeztek be a Penta Industryra. A sikerszéria idején a hírek arról szóltak, hogy a cég élvezi Seszták Miklós miniszter támogatását, ezt erősítette a számos kisvárdai munka és a vizes vébés megbízások, hiszen Seszták a tavalyi világbajnokság szervezőbizottságának elnöke volt. Seszták állítólag nem a legbékésebb távozása a kormányból és a Penta parkolópályája mindenesetre időben egybeesik.

Az is biztos, hogy a Penta több korábbi munkájával jelentősen megcsúszott.
- A Bibó kollégium felújításával - amit valamiért a vizes vébé keretében újítottak fel, így aztán nem kellett nyílt közbeszerzést kiírni rá - , nemhogy a tavalyi világbajnokság előtt nem készültek el, de utána fél évvel sem, többször kellett módosítani a határidőt, miközben az eredeti 400 milliós árat felemelték 600 millióra.

- A kisvárdai stadion 2 milliárdról indult, félmilliárddal lett drágább, és 2017 december helyett 2018 augusztusban adták át.

- Rákospalotán nemhogy késve, de sehogy sem adták át a Deák utcai orvosi rendelőt. Eredetileg 2017 decemberben kellett volna végezniük, ehhez képest 2018. március végére a 30 százalékot sem érte el az épület készültségi szintje, ezért az önkormányzat a szerződés felbontásáról döntött. A cég szerint sem ebben, sem a többi esetben nem hibáztathatók a késlekedésért.

A Penta Industryt 2012-ben hozták létre, hamar sikerült felfuttatni.
- 2013-ban 1,7 milliárd forintos bevétele volt,
- 2014-ben 2,5 milliárd
- 2015-ben 4,6 milliárd
- 2016-ban 5,5 milliárd
- 2017-ben 11,5 milliárd.

A tavalyi 476 milliós nyereségből 117 forint osztalékot vett fel a tulajdonos Ramor Gábor Frigyes...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.