2018. december 7., péntek

A POLITIKAMENTES POLT PÉTER BESZÁMOL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.12.04.


Volt idő, amikor Magyarországon leleplezésnek számított, hogy az ifjú Polt Péter szavazócédulákat szedett a Fidesz egyik kongresszusán. Ez még az “átmenet zavaros évtizedeihez” tartozott, amikor a kommunista diktatúrából a magyar nép visszatért jól megszokott feudális keresztényfasiszta diktatúrájába, természetes létezési módjába, ahol alattvalóként tengetheti életét. Az átkos liberális demokrácia (a “zavaros átmenet”) idején ez még azt jelentette, hogy ez az ember pártkatona, egy pártcsinovnyik slapaj, aki méltatlan és alkalmatlan arra, hogy egy független intézmény vezetője legyen.

Azóta ez százszor bebizonyosodott, az általa vezetett ügyészi szervezet a párt erős ökle, és politikai megrendeléseket hajt végre. Fejlődése abban mérhető, amennyiben már megrendelésre sincs szükség, kitalálja a Gazda akaratát. Magától tudja, hogy ki ellen kell eljárást indítani, és ki ellen tilos. Ahhoz tényleg nem kell sok ész, hogy Orbán veje, a fatolvaj Tiborcz István ellen nem indulhat nyomozás. Ehhez ért Polt, ez az ő munkája, ezért felel: a politikai – és maffiaérdek alá rendelt ügyészség felügyeletéért. Polt azért felel, hogy az ügyészség ne a törvényes feladatának megfelelően működjön.

Poltból eleve ezért lett legfőbb ügyész, még demokrácia volt Magyarországon, amikor azzal a feladattal lett legfőbb ügyész, hogy az első Fidesz-kormány idején elkövetett bűncselekményeket elsimítsa. Az volt a magyar demokrácia és jogállam fordulópontja, mert akkor kellett volna az Orbán-vezette bűnszervezetet bíróság elé állítani és törvényesen elítélni. A börtön helyett megszállták az államot, eltörölték a jogállami demokratikus Alkotmányt, a törvények uralmát, és egy demokráciának maszkírozott primitív és ócska diktatúrát vezettek be. Mindez Polt nélkül nem lett volna lehetséges.

A zavaros átmenetnek nevezett jogállami liberális demokráciában egy legfőbb ügyész azt sem tehetné meg, hogy a felcsúti stadionban együtt szotyolázzon Orbánnal, aki potenciális célpontja lehet a hivatalánál fogva egy legfőbb ügyésznek, nem pedig a csókos cimborája. De azok zavaros idők, keresztényietlenek.

Polt Péter elszemtelenedésének folyamata külön tanulmány tárgya lehetne, hogyan merészel a parlament igazságügyi bizottsága előtt megjelenni, és azt állítani egy bűnszervezet által megszállt országban, ahol egy felcsúti gázszerelő, a közbeszerzésekért felelős miniszterelnök gyerekkori barátja, állami közbeszerzésekből gyorsabban gazdagodik, mint a Facebook alapítója, hogy az általa vezetett ügyészség “politikamentesen, objektíven, a jogszabályoknak megfelelően végzi munkáját”. Ehhez olyan vastag bőr kell, amit mi elképzelni sem tudunk. Igaz, maga a “parlament” is egy csalás, csupán egy díszlet.

De mindez csak hivatali visszaélés, bűnpártolás és ehhez hasonló bűncselekmények kategóriája. Polt azonban ennél már sokkal mélyebbre süllyedt. Amikor a felesége az MNB személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatója lett havi ötmillió forintos fizetésért, Polt egy piti bűnöző lett, mondhatni fillérekkel megvesztegetett, zsarolható, piti tolvaj, aki még a látszatra sem ad, és pénzért eladta a lelkét az ország legnagyobb bűnözőjének. Akiket fedez, azok százmilliárdokat lopnak el, neki kiszúrták a szemét havi ötmillióval, amiért a feleségének még dolgoznia is kell. Ennyiért dobta oda a becsület látszatát is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.