2019. január 23., szerda

34 FESTMÉNYT ÉS 4 SZOBROT KÖLCSÖNÖZTEK KI A SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUMBÓL ORBÁN ÚJ IRODÁJÁBA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.01.23.


A kormány és a kormánymédia folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy a Várban többmilliárd forintért kialakított új miniszterelnöki hivatal egyszerű és puritán. A fehér falak és sötét bútorok valóban ezt a hatást keltik, de az épületegyüttes szőnyegeit az Iparművészeti Múzeumból, a festményeket és szobrokat pedig a Nemzeti Galériából kölcsönözték ki Orbán Viktorék számára. Közadatigénylésben kértük ki a műtárgyak listáját, és most megmutatjuk, milyen alkotások díszítik a miniszterelnök irodáját.

A Budai Várban, közelebbről a Karmelita-kolostorban kialakított új miniszterelnöki irodának helyt adó épületegyüttes belső átalakítása 4 milliárd forintba került, a Miniszterelnökség költözésének teljes költsége pedig nagyjából 21 milliárd forintot tesz ki.

A kormány az óriási költségek ellenére is folyamatosan hangoztatja, hogy Orbán Viktor új irodája puritán. Ennek alátámasztására 2018 decemberében sajtóbejáráson mutatták meg az épületegyüttest néhány újságírónak, fotózni viszont nem engedték őket a szigorú biztonsági szabályokra hivatkozva.

A sajtóbejárás során kapott tájékoztatás alapján azonban megjelent több lapban is, hogy a fehérre festett falakkal és sötét bútorokkal valóban egyszerűséget sugárzó új miniszterelnöki iroda szőnyegeit az Iparművészeti Múzeumból (IMM), a festményeket pedig a Magyar Nemzeti Galériából (MNG) kölcsönözték ki a Karmelitába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.