2019. január 23., szerda

ANDY

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2019.01.23.


Meghalt Andy Vajna.
Érdekes ember volt, maga volt a példája annak, hogy milyen nehéz is egy embert belegyömöszölni egy skatulyába, habár megkísérelni ezt az ő esetében sem adták fel.
Az ember már csak ilyen - lusta és szereti a dolgokat maga körül leegyszerűsíteni.
De vannak emberek, akik kilógnak a saját skatulyáikból, nyughatatlanok, mint életükben is voltak.
Vajna tipikus példája ennek.
Kapitalista volt, ha úgy tetszik a pénzt, a hatalmat hajszolta egész életében, és mint tudjuk, ez a tevékenység nem mindig jár együtt glaszékesztyűkkel, ideálisan tiszta környezettel, a pénz maga is mocskos, a pénz megszerzése méginkább.
Aki viszont pénzt akar keresni, az nem válogathat a módszerekben, alkalmazkodnia kell a környezethez, az akváriumban a víz alatt nem lehet egészségesen mély lélegzeteket venni.
A kissrác, aki beállt a sorba Hegyeshalomnál 56-ban, nem szabadságharcos volt, mint ahogy az őt körülvevő kétszázezer emberből százkilencvenötezer sem - ment ő is kalandvágyból, és talán a saját álma után, melyben biztosan nem szerepelt a nincstelenség.

Élt a lehetőségeivel, tanult - és amit megtanult megpróbálta kreatívan alkalmazni.
Nem szégyellt dolgozni és nem átallott bátornak lenni abban a környezetben, mely nem a konformista viselkedést díjazta, hanem a bátorságot,a céltudatosságot és kreativitást.
Vajna valódi self-made man volt, még csak iskolázottnak sem volt mondható, a pályájához szükséges ismereteket menet közben szerezte meg, és hogy jól tanult, ahhoz kétség sem férhet.
Manapság divat elszórakozni azon, hogy pályája elején fodrász és parókakészítő volt, mintha ez alábbvaló lenne annál, mint egy multinál kezdeni waste junior logistics assistant pozícióban, ami azért szép beosztás, mert az átlagember nem érti.
A katolikusok is ezért miséztek latinul évszázadokon át, volt benne valami misztikus: Pater noster, apád suszter...
A fodrászat vihette közelebb a filmhez, mellyel kereskedni kezdett, aztán talált egy üzlettársat, akivel felfuttatták a tevékenységet, pénzt kerestek, gyakran nem túl tisztán, de az eredménye mégis az lett, hogy Vajna belekezdhetett a produceri tevékenységbe, neve világsikerek hosszú sorához kapcsolódik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.