2019. január 14., hétfő

EGY AZ EGY ELLEN - HOGY NE TUDJANAK LOPNI

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.01.14.


Nemrég lett országgyűlési képviselő László Imre; a Demokratikus Koalíció listájáról jutott be a parlamentbe. Most azonban, máris tovább lépne: ősszel, egyelőre három párt felkérésére, elindulna a főváros XI. kerületének polgármesteri címéért az önkormányzati választásokon. A cél egyértelmű: az ellenzéki oldalon egyetlen jelöltet állítani a Fidesz jelöltjével szemben; így lehet esély, hogy visszahódítsa Budapest eme népes kerületét az ellenzék a kormánypárttól. Ami már csak azért is fontos, mert a jelek szerint a Fidesz éppen háromszáz milliárdot készül elkölteni egy olyan beruházásra, amely 30 milliárdból is megoldható lenne.

- Egy facebook bejegyzésben jelentette be, vagy legalább is jelezte, hogy ősszel elindul a választáson a XI. kerület polgármesteri címéért. Miért pont ezt az utat választotta?

- Korábban már voltak egyeztetések a Demokratikus Koalíció és az MSZP között, és ők együttesen jutottak oda, a kórházi ismertségem, ismereteim alapján, hogy meg kellene próbálni ezt a lehetőséget felhasználni. Ez természetesen nem egy végleges dolog, hiszen több párttal kell majd egyeztetni, mindenesetre ezen pártok és persze a Párbeszéd között született egy döntés az én személyemről, és ők kérték : ne tartsuk a közös elhatározásunkat a színfalak mögött, hanem, ismerve az én aktív facebook tevékenységemet, tegyem nyilvánossá, hogy elfogadom a felkérést. A közléssel azt is akartuk jelezni: elindultunk ezen az úton, s noha most még csak egy lakás előszobájában vagyunk, a szobába még nem léptünk be. Ha megtesszük, akkor jönnek az egyeztetések az összes többi párttal. A parlamenten belüli és az azon kívüli pártokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.