2019. január 11., péntek

EZT TANÁCSOLJÁK ERRE AZ ÉVRE A BANKOK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.01.11.


A hitelintézetek várakozása szerint az idén sem lankad a lakosság eladósodási kedve, de nem minden haladhat majd úgy, mint tavaly. A várható piaci környezet nagyobb figyelmet igényelhet a hitelfelvevőktől, megtakarítóktól, de maguktól a bankoktól is.

Szinte minden bank arra számít, hogy már ebben az évben megindul a hozamok emelkedése. Arról már elég sok szó esett, hogy ez a hitelfelvételt fontolgatókat mindenképpen a hosszabb távú kamatfixálás felé tereli (ezt a folyamatot a jegybank szabályozási lépésekkel is elősegíti). Úgy tűnik, az adósok megértették, mi a teendőjük. Mint Budapest Banktól (BB) az Azénpénzem.hu megtudta: náluk az újonnan felvett jelzáloghitelek 80 százaléka már 2018-ban fix kamatozású volt.

A BB szerint az eladósodást fontolgatóknak érdemes a jövedelemátutalás vagy egyéb szolgáltatások igénybevétele esetén kapható kamatkedvezményeket is megragadni. Ezt mi is célszerűnek tartjuk (a tétet növeli, hogy a hosszabb távú kamatfixálás drágább, ami viszont határozottan csökkenthető a különböző diszkontálási lehetőségek kihasználásával). Az is nagyon fontos azonban, hogy mindenki legyen résen, emellett figyeljen az elvárt feltételekre. Nemcsak a hitel felvételekor, hanem később is. Ellenkező esetben élethelyzetének rosszabbra fordulásakor csúnya meglepetés érheti az adóst.

Gond, ha nincs pénz, de az is fejtörést okozhat, ha van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.