2019. január 5., szombat

FEKETE-GYŐR ANDRÁS: EZ HARC

HVG ONLINE
Szerző: TÓTH RICHÁRD
2019.01.05.


A Momentum elnöke szerint a Fidesz vezetői csak maguknak köszönhetik majd, ha Oroszországba kell menekülniük a dühös tömegek elől, hátrahagyva a stadionjaikat, a magángépeiket, a fánkozóikat. Fekete-Győr azt mondja, most már készek az együttműködésre azokkal, akiknek szintén a Fidesz az ellenség. Interjú.

hvg.hu: Viszket a tenyere?


Fekete-Győr András: Igen, együtt viszket több millió magyar tenyerével. Azért viszket, mert ellopják a jelenünket, felélik a jövőnket és közben a pofánkba röhögnek.

hvg.hu: Egy parlamenten kívüli ellenzéki párt vezetője hogyan tudja megvakarni a tenyerét?

F-Gy. A.: Úgy, hogy több tízezer emberrel együtt tüntetek, menetelek, ellenállok. Orbán Viktor sok mindentől fél, de leginkább attól, ha valami váratlan történik. A decemberben kezdődött országos tüntetéshullám váratlan dolog volt. Olyannyira, hogy minket is meglepett.

hvg.hu: Melyik része?

F-Gy. A.: Az a düh és elszántság, ami jelen van az utcákon, példanélküli a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Orbánék eddig nem alkalmaztak erőszakot békés tüntetőkkel szemben, nem véletlenül. Most elmentek a falig, szóval elmegyünk mi is.

hvg.hu: Ettől függetlenül – ha meglepte Orbánt a tüntető tömeg, ha nem – ezt a törvényt a parlamentben elfogadták, Áder aláírta és mára hatályos jogszabály.

F-Gy. A.: És ezt a törvényt nekünk vissza kell vonatnunk. Ezért megyünk utcára január elején több vidéki városban, 5-én pedig Budapesten.

A nyomásgyakorlás folytatódik.

Bízom benne, hogy a szakszervezetek januárban komoly sztrájkba kezdenek, a Momentum támogatja ebben is őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.