2019. január 29., kedd

FORDÍTVA A KISELEFÁNTON - AVAGY KECSKÉRE KÁPOSZTÁT, POLT PÉTERRE ÜGYÉSZSÉGET...

MAGYAR HANG
Szerző: TORKOS MATILD
2019.01.28.


Azt mondja a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy az országgyűlési képviselők, akik tavaly karácsony előtt az MTVA székházában el akarták érni, hogy a rabszolgatörvény elfogadása miatt kibontakozó utcai tüntetések céljairól a kiegyensúlyozott hírszerkesztés szabályainak megfelelően számoljon be a közszolgálati televízió, „nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak”.

És itt álljunk is meg egy röpke pillanatra! Ha egy országgyűlési képviselő a képviselői igazolványát felmutatva bemegy egy közintézménybe, ahova a biztonsági szolgálat be is engedi, akkor ott hivatalos személyként van jelen.
Tavaly december 16-án ellenzéki képviselők egy csoportja hivatalos eljárásban akart találkozni a közmédia felelős vezetőjével. Fel akarták hívni a figyelmét, hogy napok óta tüntetnek emberek az utcákon azért, mert sérelmesnek tartják a frissen elfogadott túlóratörvény rendelkezéseit, és erről a közmédia nem számol be a szakma szabályai szerint. Ezt a hibát kívánták orvosolni azzal, hogy elvitték a székházba a tüntetők fő követeléseit tartalmazó öt pontot, kérve, hogy legalább azt olvassák be, arról adjanak tájékoztatást. A „közszolgálati televízió” székháza előtt is tüntetők százai tiltakoztak több napon át, ugyancsak pártatlan tájékoztatást követeltek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.