2019. január 15., kedd

SOKAN FEL SEM FOGJÁK, MENNYIVEL ROSSZABB HELY LETT A VILÁG ENNEK A SZÖRNYNEK KÖSZÖNHETŐEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.01.15.


Hacsak nem, pedig de: megint hétfő, vagyis kedd, szépjóreggelt kívánok mindenkinek! Egyes helyeken tegnap kinyílott a, kinyílott a hóvirág, ami a 10 centis hó után beköszöntött 7 fokos téli melegben talán nem is annyira meglepő. De még mielőtt felcsapnék meteorológusnak, inkább visszakanyarodok ahhoz, amihez egy árnyalattal talán jobban értek. Ott tartottunk tegnap a nemzeti értelemben vett szellemi leépülés göröngyös útján, hogy azt is tagadni kell, amit normális ember a szemével lát, a fülével hall. Hát igen, Virág elvtárs örök: – Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?! 

Nem is lovagolok a minden oldalról megvédett ifjabb Lomnici szakmai-emberi megsemmisülésének dakota lován, hanem lendülök is tovább. A megboldogult Finkelstein üzlettársának = a Fidesz kampánytanácsadójának parádés vallomása Soros démonizálásáról, a sorosozás globális termékké emeléséről (beleértve minden idők legocsmányabb Fidesz-kampányát) mindenképpen szeretnék pár szót ejteni. Már csak azért is, mert a svájci Magazin nevű lapban megjelent terjedelmes német cikk összefoglalásával és magyar nyelvre fordításával a kolléga (szevasz Andi) elég sokat foglalkozott. Ám miután a 24.hu lehozta az anyagot, a kukában landoltak az erőfeszítései. Nem baj, így legalább több helyről megtudtam a nyilvánvalót.

George Eli Birnbaum az egyetlen ember pillanatnyilag aki pontosan tudja a választ arra, hogyan lett a világ egyik legismertebb filantrópusából a világ egyik leggyűlöltebb embere. Szerencsénkre ezt el is mesélte a Magazin újságírójának. Ő hozta össze a Soros-narratívát mentorával, a 2017-ben elhalálozott Arthur J. Finkelsteinnal – aki nem mellesleg a Habony nevű munkanélküli gipszfaragóval alapított közös céget Londonban, amit halála után a szipákolóművész megörökölt. Mellbevágó a legilletékesebb pofájából hallani, olvasni, hogy miként lett egy ordas hazugságból politikai kampánytéma, hogyan jelölték ki az ellenséget, hogyan építettek köré egy véres gyűlöletpropagandát, és egyáltalán, hogy miként ment át – mint kés a vajon – Finkelstein sötét, gátlástalan zsenialitása Orbánék erkölcstelenségén. Persze Schmidt Mária NER-ideológus és történelemhamisító is kellett a sikerhez, az elnyomott, az örök áldozat szerepében tetszelgő Magyarország tágabb történelmi kontextusának megteremtésével és sulykolásával. Mindenki, aki még nem tette, olvassa el az elborzasztó írást, én az utolsó bekezdést azért ideteszem, ez kimaradt:

Arthur Finkelstein 2017 augusztusában halt meg. Magyarország volt az utolsó projektje. 2011-ben, az egyik utolsó nyilvános beszédében azt mondta: „Meg akartam változtatni a világot. Ezt tettem. Rosszabbá tettem.”

Attól tartok, sokan egyáltalán fel sem fogják, mennyivel rosszabb hely lett a világ ennek a szörnyetegnek köszönhetően. (Beleértve például a megkéselt és sérüléseibe belehalt gdanski polgármestert is.) És bár nem sokra megyünk ezzel az őszinteségi rohammal, azért több mint sokatmondó, hogy a Direkt36 Simicska bukásáról szóló cikkére, vagy Lomnici szénné égésének kimagyarázására, vagy a karmelita puritánság megvédésére – gyöngytyúk a takonyra stílusban – rávetődő és gúnyolódó, propagandisták ingerküszöbét a Fidesz tanácsadójának vallomása egyáltalán nem érte el. Pedig bevallotta, hogy szándékosan, előre megfontoltan hülyítették – a világ egyéb hülyíthető populációi mellett – az ökölbe szorulva sorosozó Orbán-rajongókat is. Finkelstein halott, Orbán és Schmidt Mária és a Fidesz virágzik, a következmények pedig beláthatatlanul tragikusak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.