2019. január 3., csütörtök

TÍZ DOLOG, AMIÉRT JÓ EGY BAJOR KISVÁROSBAN ÉLNI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.01.03. 


Szerencsére a jelek szerint csak nem akar véget érni a Tíz dolog…-sorozat, melynek legújabb darabját Emese írta meg Németországból, azon belül is egy Nürnberg közeli kisvárosból. Nem nagy, világrengető dolgokról van szó, talán éppen ezért igazán elgondolkodtató ez a lista. (A sorozat korábbi posztjait itt találhatjátok meg.)

„Ha már úgy hozta az élet, hogy Németországba költözzek, akkor igyekszem minél hamarabb megismerni és felfedezni a környezetemet. Most leírok nektek tíz olyan dolgot, amiért szeretek itt élni.

Budapesti lány vagyok, ízig-vérig. Ott születtem, ott jártam iskolába, felnőve is a szabadidőmet mindig úgy töltöttem, hogy felfedezzem a fővárost. Egyszerűen szeretem nézni az épületeket, figyelni a hétköznapokban az embereket. Itt sincs ez másképpen.

Ahol most élek Hersbruck, egy bajor kisváros Nürnbergtől 30 km-re. Furcsa volt a nyüzsgés után az itteni nyugalom, de ennek is megvan a maga varázsa. És mit szeretek a legjobban?

#1 Családbarát

A város és környéke a családok kényelmét és kellemes időtöltését szolgálja. Mindenhol végeláthatatlan kerékpárutak vannak a zöldben játszóterekkel, pihenőkkel, melyek hosszan kígyózva a mezők szélénél és erdők között összekötik a kisvárosokat. Itt szinte mindenki kerékpározik, sétál vagy kocog, akár egyedül, akár családdal.

#2 Tavak

A kisváros közelségében két természetes tó is található (Baggersee, Stausee). Ezek nyáron strandolásra alkalmasak, mindenféle kiszolgáló egységgel. Teraszos étteremmel, vitorlázási lehetőséggel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.