2019. február 3., vasárnap

HINNED KELL ABBAN, HOGY MEGÁLLOD A HELYED


HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.02.03.


Pálmafák és havazás, szánkózás lavórral és parabolaantennával, igazán durva akcentusok és persze három dolog, amire büszke egy Amerikában élő magyar. A Los Angeles – London – Budapest tengely legújabb adásában ismét sok mindenről beszélgettünk Tamással és Bandosszal.

(Ha nem tudod most meghallgatni a podcastot, de szívesen letöltenéd mp3 formátumban, akkor arra elég sok program van a neten, például ez.)

Amolyan brit módra az időjárással kezdtük a beszélgetést, annál is inkább, mert Angliában a felvétel idején havazott, Tamás viszont Los Angelesben az óceánparton ült egy szál pólóban a pálmafák alatt, amit kissé nehezményeztünk Bandosszal.

A viccet félretéve, Bandosz elmesélte, hogy az angolok a hóhelyzethez úgy állnak hozzá, hogy mivel ritkán van belőle probléma, nem érdemes vele foglalkozni.

Ezért például a téli gumi is csak az utóbbi években került be egyáltalán a köztudatba, de használni nem nagyon használják (a podcastban elmeséli, milyen volt, amikor megpróbált felmenni a dombon a szomszéd autójával…).

Amikor viszont hó van, akkor az emberek megőrülnek, megrohanják a dombosabb részeket és lavórral, parabolaantennával, nejlonszatyorral szánkóznak – ő kissé konzervatívan ugyanezt síléccel műveli…

Los Angelesben hó helyett eső esett aznap délelőtt (nem csoda, 15 C fok volt…), ami komoly problémákat tud okozni, amikor özönvízként kapja oldalba az autót, amire szinte lehetetlen felkészülni – mesélte Tamás, akivel kicsit beszélgettünk a stoptáblákról problematikájáról is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.