2019. február 7., csütörtök

AZ IGAZSÁGOS MEGJAVÍTOTTA A JOBBOLDALI SAJTÓT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.02.07.


Nagyon megmérgesedett az Igazságos, amikor megtudta, hogy nem jók azok az újságok, amiket olvasni szokott. Igénytelenek és színvonaltalanok, bezzeg a másik oldalon jobban írnak, érdekesebben. De még ennél is jobban bántotta az Igazságost, hogy azok, akiket ők nem kedvelnek, hitelesebbek, mint azok, akiket szeretnek.

Tessék minálunk is olyanokat írni, amik érdeklik az embereket. Ez volt az első gondolata az Igazságosnak, és nagyon örült, hogy hiába nem mai gyerek, néha még neki is eszébe jut valami eredeti.

Vagy legalábbis olyan, ami annak látszik. Merthogy a gondolat, miszerint tessék minőséget produkálni, már néhai Zsdanov elvtárs fejéből is kipattant. Zsdanov elvtárs, aki nem emlékezne rá, Sztálin elvtárs kulturális ügyekben illetékes jobbkeze volt. Ő mondta anno, mert hát mikor máskor mondta volna, hogy „Írók, alkossatok remekműveket”.

Szólt is az egyik illetékes emberének az Igazságos, hogy lépjen az ügyben. Mert az tűrhetetlen, hogy a polgári oldalon analfabéták írják a sajtót. Nem azzal van a baj, hogy hazudnak, hanem, hogy senkit nem érdekel, amit írnak. Ezért van, hogy az övéik a Népszavát olvassák, az Élet és Irodalmat, a Magyar Narancsot, és nem az Origóval kezdik a napot, hanem az Index-szel.

Először a Varga Istvánt kellett lapátra tenni. Mindenki belepisil a medencébe, de ez a Varga a trambulinról brunyált bele...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.