2019. február 15., péntek

BELEROPPANNAK NAGY-BRITANNIA ÉVSZÁZADOS PÁRTJAI A BREXITBE

444.HU
Szerző: MAGYARI PÉTER
2019.02.15.


- A Bank of England monetáris tanácsának egyik tagja szerint hetente 800 millió fontot veszít az Egyesült Királyság a Brexit körüli bizonytalanság miatt. 

- Csütörtökön a parlament ismét leszavazta a kormány Brexit-politikáját, de most sem volt képes valami mást megszavazni helyette.
- A kormány egyik minisztere felszólította a konzervatívok kormány ellen szavazó képviselőit, hogy lépjenek ki a pártból.
- Az ellenzéki munkáspárt képviselői pedig azzal fenyegetik a sajátjaikat, hogy új pártot alapítanak, ha az elnök és hívei nem támogatják egy újabb népszavazás kiírását, a Brexit lefújása érdekében.

Egészen elképesztő számítással állt elő a brit jegybank monetáris tanácsának egyik tagja, Gertjan Vlieghe: szerinte hetente 800 millió font veszteség érte a brit gazdaságot 2016 nyara, vagyis a Brexitről szóló népszavazás óta. Ez hetente közel 290 milliárd forint, ami egészen brutális összeg. Összesen eddig 80 milliárd font, ami 29 ezer milliárd forint, ebből nyolcszor kijönne a paksi bővítés.

A Brexit mellett kampányolók azt ígérték, hogy heti 350 millió fontot spórolhat majd az ország, ha kilép az EU-ból. Most még ki sem lépett, de a károk máris hatalmasak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.