2019. február 22., péntek

HÁZIKEDVENCEK, TI DRÁGÁK! - SOK SZOLGÁLTATÓ ÉLHET NAGYON JÓL A GAZDIK SZERETETÉBŐL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.02.22.


Az egyik legstabilabb vállalkozás az állatorvosi praxis. A rendelők között azonban az árak terén igen nagyok az eltérések. Ahogy az Azzénpénzem.hu számba vette: kétszeres, sőt majdnem háromszoros különbségek is akadnak. Érdemes tehát baj esetén alaposabban körülnézni.

Annak, aki állatra vágyik, igencsak a zsebébe kell nyúlnia. Már az adminisztráció is pénzbe kerül: 2015 óta elvben minden kutyának csippel kell rendelkeznie. Az állatorvosi rendelők 3500-6000 forint körüli áron vállalják a beültetést, és a hozzá tartozó regisztrációt. Útlevél kiállításáért, ami szükséges ahhoz, hogy például egy nyaralásra is magunkkal vigyük kedvencünket, 6000-10000 forint közötti összeget kérnek el a rendelőkben.

Egy szakértő szerint egy közepes testű kutya tartása havonta minimum 20 000-30000 forintba kerül. Az állateledelt gyártó cégek – gyakran nem olcsó – termékeik hirdetéseivel bombázzák a kutya- és macskatulajdonosokat. Az etetés költségeit – noha sokan nem pártolják – jelentősen csökkent­hetik némi időráfordítással, akik maguk főznek állataiknak – szerencsés esetben jól megválogatott háztartási maradékok felhasználásával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.