2019. február 3., vasárnap

SZTRÁJKOL AZ ORBÁN-KORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2019.02.03.


A héten ketten sztrájkoltak. Az audisok és a kormány. Győrben hét nap alatt sikert értek el - velük örült az ország. A kormány sztrájkja több éve tart, és kevesebb örömöt okoz.

Persze a munkaadók sosem túl boldogok a sztrájkoktól, és a kormánynak mi vagyunk a munkaadói. Szép javadalmat húz tőlünk, újra meg újra meghosszabbítjuk az alkalmazását, mégis sztrájkol. Bejár a munkahelyére, ahogy sztrájk idején is kötelező, de nem végzi el a feladatait. Rohad az egészségügy, csődöt mondott a szakképzés, elfolynak a közpénzek, baj van az igazságszolgáltatással, a végén már a nyugdíjak kifizetésével is. A kormánysztrájk egyre több veszteséget okoz nekünk, munkaadóknak.

Pedig éppen ők hozták az új sztrájktörvényt, mindjárt 2010-ben. Mindenki másnak erősen korlátozták a sztrájkjogát, csak a magukét nem.

Szigorították pl. a "még elégséges szolgáltatás" szintjét: vasúti sztrájk idején pl. az elővárosi járatok 60%-ának, máshol 50%-nak járnia kell. Az ilyesmit talán észre sem vennénk, gyakran a metró és a buszok is ritkábban járnak, sztrájk nélkül is. Ideje lenne meghatározni, mit tekintünk a kormány részéről "még elégséges szolgáltatásnak" mondjuk a szociális ellátásban, a sürgősségi kezelésben vagy a korrupció megfékezésében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.