2019. február 7., csütörtök

KITALÁLTÁK, HOGYAN RENDSZABÁLYOZZÁK MEG A KÉPVISELŐKET

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2019.02.07.


Magatartási kódexet írna elő az országgyűlési és az európai parlamenti képviselők számára a kormányoldal agytrösztje. A Századvég változtatna a jogszabályokon, és az ellenzéki politikusok decemberi akcióra reagálva a képviselők kötelességévé tenné, hogy nem vehetnek részt garázdaságban, rendbontásban vagy közérdekű üzem megzavarásában. Titkos adatokhoz is nehezebben jutnának a képviselők. A Fidesz nem reagált hivatalosan a javaslatra, de úgy tudjuk, már tavasszal elfogadhatnak egyfajta képviselői kódexet.

Nézzük meg, hogy kell-e és ha igen, miben a fegyelmi rendelkezéseken változtatni. Mert úgy tűnik, hogy mindaz, ami eddig benn volt, talán nem tűnik elég visszatartó erejűnek.

Kövér László házelnök ezt egy nappal azután jelentette ki az InfoRádióban, hogy az ellenzéki képviselők meglehetősen rendhagyó eszközzel próbálta megakadályozni a túlóratörvény megszavazását. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK politikusai testükkel zárták le az elnöki pulpitushoz vezető lépcsőt, majd az LMP és a Jobbik képviselőivel kiegészülve síppal és szirénákkal zavarták meg az ülést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.