2019. február 25., hétfő

NAGY BAJBA KERÜLHET AZ EURÓPAI NÉPPÁRT A FIDESZ HAZÁRDJÁTÉKA MIATT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.02.25.


Tehetetlen óriásnak tűnik az európai kereszténydemokrata pártokat tömörítő EPP, mivel képtelen eldönteni, hogy megtűr-e a sorai között az olyan populista politikai erőket, mint például a Fidesz. A magyar kormánypárt néhány napja sokadik alkalommal szegte meg azt az ígéretét, hogy elfogadja a jobbközép politizálás kereteit, vagyis kicsinyes politikai haszonszerzés céljából nem kezd szélsőséges, uszító kampányokba. Ehelyett lényegében saját pártcsaládja vezető politikusának homlokára rajzolt célkeresztet, ami lényegében azt jelenti, hogy a néppárt ellen kampányol a Fidesz az EP választás előtt.

Jean-Claude Juncker arcképe tűnik fel Soros György jól megszokott vigyorgó arcmása mellett a magyar kormány legújabb „tájékoztató kampányának” plakátjain. Ez az Orbán-kormány durva, burkoltan rasszista indíttatású, sokszor nem is túlságosan burkoltan antiszemita sorosozós kampányai közül is a legszélsőségesebb. Egyszerre folytatja ugyanis a zsidó nagytőke befolyását példázó magyar származású milliárdos démonizálását, ugyanakkor az Európai Bizottság néppárti elnökének személyével azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy a kereszténydemokraták és a migránsokat simogató liberális demokraták egy tőből fakadnak.

Persze, Marika néni Taktaharkányban az egészből csak annyit ért, hogy el kell zavarni ezeket, mert útjában vannak a mi Viktorunknak, ám ha azt is figyelembe vennék, hogy a luxemburgi Jean-Claude Juncker nem egyszerűen az Európai Unió legfőbb vezetője, hanem jelenleg a legbefolyásosabb néppárti politikus is, akkor talán kicsit más lenne a plakátkampány fekvése. Márpedig a kereszténydemokrata pártcsalád tagjai nem Taktaharkányból nézik a világ folyását, ezért rendesen ki is borultak Orbán elképesztő húzásán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.