2019. február 7., csütörtök

NYOMTASS TE IS! - 81. SZÁM

NYOMTASS TE IS!
Szerző: Nyomtass Te Is!
2019.02.06.


Nagy tervek a vidéki sajtó felszabadítására

Elszánt hangulat uralkodott az ÚJRATERVEZÉS – Hogyan építsük újjá a vidéki nyilvánosságot? címmel megrendezett budapesti konferencián, amelyet a Nyomtass te is! hetilap és mozgalom szervezett a hétvégén. Az eseményen stratégiai megállapodást írtak alá a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalommal, amelytől azt remélik, hogy még több kistelepülésre tudják eljuttatni a valódi híreket.

Száznál is többen vettek részt – köztük szakértők, újságírók és vidéki független hírportálok szerkesztői – az ÚJRATERVEZÉS című konferencián.

Teljes egyetértés mutatkozott abban, hogy túl kell lépni a vidéki médiahelyzet elemzésén, mert ezzel mindenki tisztában van. Mostantól a megoldásra kell koncentrálni.

Ennek a hatalomnak a hazugság és az általuk elfoglalt média az egyik tartóoszlopa – fogalmazott Márki-Zay Péter. Főleg vidéken kell radikális változást elérni ezen a területen – hangsúlyozta.

L. László János, a Nyomtass te is! alapító főszerkesztője úgy vélte, már néhány ezer ember hatalmas változást tudna elérni a vidéki sajtó helyzetében, és képes lenne létrehozni egy olyan hálózatot, amely érezhetően meggyengítené a fideszes média totális hatalmát. Kijelentette, hogy mozgalmuk eltökélt szándéka összekapcsolni azokat a kezdeményezéseket, amelyek javítanak a vidéki nyilvánosság jelen állapotán. Arra szólítanak fel mindenkit, hogy akik tényleg tenni akarnak a változásért, keressék velük a kapcsolatot.

A rendezvény négy szekcióban zajlott, külön járták körül a meghívottak a nyomtatott és az online média lehetőségeit, a közösségi média legújabb eszközeit, valamint a finanszírozás kérdéseit. Valamennyi szekcióban fontosnak tartották az egymástól elszigetelten működő helyi és megyei szintű médiumok összefogását, a tapasztalatok és a jó gyakorlatok megosztását. Egyöntetű álláspont volt az is, hogy vidéken kell folytatni a megbeszéléseket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.