2019. március 5., kedd

600 EZER FORINTOT TETT GYEREKEI CÉGÉBE MÉSZÁROS LŐRINC, SZÁZMILLIÓKAT VEHET KI BELŐLE

24.HU
Szerző: KOVÁCS-ANGEL MARIANNA
2019.03.05.


Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégeként vált ismertté a 2015 júniusában alapított Fejér B.Á.L Zrt.: a nevében található három betű a gyerekek kezdőbetűjére, vagyis Mészáros Beatrixra, Homlok-Mészáros Ágnesre és ifjabb Mészáros Lőrincre utal. Február elején azonban a birodalom első embere, édesapjuk, az ország leggazdagabb embere is részesedést szerzett a tízmilliárdos forgalmat bonyolító cégben. Ráadásul úgy, hogy bár csak 10,6 százalékos a részesedése, hozzá kerül az osztalék fele.

Ez így borzasztóan aránytalannak tűnik, az ifjabb Mészárosok mégis ellenszavazat nélkül bevették édesapjukat a százmilliókat fialó üzletbe.

A cégbírósági papírok (.pdf-ben itt találja őket) szerint február 6-án – tekintettel a cég gazdasági szerepének növekedésére – az alaptőkét 600 ezer forinttal emelték meg, méghozzá egyetlen, 600 ezer forint névértékű, osztalékelsőbbségre jogosító részvény kibocsátásával. Ezt az egyetlen részvényt vásárolta meg Mészáros Lőrinc, amivel vélhetően rendkívül jó üzletet csinált a felcsúti dollármilliárdos: a többi részvényes előtt, részesedésének arányánál kedvezőbb mértékben kaphat osztalékot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.