2019. március 14., csütörtök

EZ A BALHÉ KEZD ELÉG KÍNOSSÁ VÁLNI A FIDESZ SZÁMÁRA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.03.14.Ű


Patyomkin-falut csinált Budapestből Orbán, hogy átverje saját szövetségesét, mégsem sikerült kikeverednie abból a slamasztikából, melybe többek között a Soros-plakátokkal keverte magát. Talán kissé alábecsülte az általa hasznos idiótáknak tartott jobbközép politikusokat, és nem mérte fel helyesen a saját mozgásterét a kereszténydemokraták pártcsaládjában. Orbán pökhendisége sokba kerülhet a pártjának még akkor is, amikor büszkeségét megtörve félig-meddig bocsánatot kért az EPP politikusaitól.

Orbán Viktor kommunikációs csapatának szemantikai bravúrokat kell bemutatnia ahhoz, hogy kirángassa a magyar kormánypárt szekerét abból a sárból, melybe a kormányfő kormányozta. Állítólag Leninre hivatkoznak, amikor a „hasznos idióták” kifejezést próbálják elkenni, melyeket főként azokra a politikusokra aggatott Orbán Viktor, akik kezdeményezték pártja kizárását az Európai Néppártból.

Ha ezek a nyugati kereszténydemokraták el is érzékenyülnek egy kissé Orbán bocsánatkérésétől, nem valószínű, hogy beérik ennyivel. Jól tudják, hogy Orbánnak létérdeke a párttagság, hiszen érdekérvényesítését csakis a legnagyobb európai parlamenti frakció tagjaként képes eredményesen véghezvinni. Ha a populisták közé taszítják, akkor sorosozhat, migránsozhat tovább, ám a fontos uniós hivatalokban és szervezetekben lényegében súlytalanná válik a pártja.

Amikor Orbán kezd messze kerülni a húsosfazéktól, már jóval engedékenyebbnek tűnik, mint korábban, amikor lényegében villával hányták az uniós pénzeket a magyar költségvetésbe. Számára a néppárt nem ideológiai, hanem hatalmi kötelék, ezért nem engedheti, hogy kitegyék a szűrét a legnépesebb és legbefolyásosabb klubból. Valószínűleg rájött már, hogy amit ő rontott el, csakis ő hozhatja helyre, ezért nem kérhet helyette bocsánatot senki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.