2019. március 22., péntek

ÍGY KEZDJ VÁLLALKOZNI HOLLANDIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.03.22.


A vállalkozói lét szerintem nem könnyű életforma, komoly elszántság, rengeteg türelem és önbizalom kell hozzá. Céget alapítani ma már a legtöbb uniós országban kifejezetten egyszerű, Magyarországon sem kell hozzá sok. A hollandiai menetrendről két ott, nemrég vállalkozást indított magyar mesélt.

Andrea és György ugyanazon a napon indítottak külön-külön vállalkozást Hollandiában. Andrea angol és holland nyelvet tanít magyaroknak és tanácsadással foglalkozik, míg György egyedi ajándékkészítés mellett hardver- és szoftverfejlesztéssel keresné meg a betevőt.

Az első lépés

Ahhoz, hogy az ember céget alapítson, először is a Holland Kereskedelmi Kamaránál (KVK – ez az angol oldal) ki kell tölteni egy űrlapot. Ezen megadjuk az alapadatokat, mivel szeretnénk foglalkozni, mikortól szeretnénk vállalkozók lenni, akarunk-e exportálni-importálni - magyarul választ adunk a legfontosabb kérdésekre.

„A formanyomtatványt nagyon egyszerűen ki lehet tölteni, semmi bonyolult nincs benne. Aki esetleg nem beszél hollandul, annak marad a Google translate… Amikor ezzel megvagyunk és kitöltöttük az űrlapot, akkor kérünk egy időpontot a KVK-nál” - mesélte György a Meghollandulok videójában.

„Lehet választani, hogy hova szeretnénk időpontot kérni, erre érdemes figyelni, mert vannak olyan helyek, ahol két-három hétre előre minden időpont foglalt, míg egy másik városban esetleg hamarabb sorra kerülhetünk” - tette hozzá Andrea....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.