2019. március 11., hétfő

ÖNNEK IS JOGA VAN TUDNI, MIRE KÉSZÜL ORBÁN ÉS WEBER

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.03.10.


Nincs joguk ahhoz, hogy titokban paktumot kössenek, a hátsó szobákban megegyezzenek ketten Európa, a magyar nép és az Európai Néppárt feje fölött, elárulva az Európai Unió és a Néppárt alapvető értékeit, fedezéket nyújtva egy fasiszta diktatúrának. Az ellenzéknek követelnie kell a tárgyalás nyilvánosságát, a tárgyalási jegyzőkönyv megismerését, megfigyelők jelenlétét. Ez nem Orbán és Manfred Weber magánügye.

Manfred Weber Magyarországra látogat még az Európai Néppárt március 20-i választmányi ülése előtt, hogy a Fidesz kizárásával kapcsolatos szavazásról egyeztessen Orbánnal. Minden jel arra mutat, hogy az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó Weber a színfalak mögött különalkut köt Orbánnal a magyar nép kárára és az európai értékek rovására, hogy felhasználja Orbán gyűlöletkeltéssel és a magyar nép félrevezetésével megszerzett illiberális szavazatait.

Felháborító az a kettősség és ellentmondás, ami a szavak és a tettek között van, s ezek mögött világos a német autógyárak és a német gazdaság érdeke, valamint Manfred Weber személyes karrierje. Német pártok és politikusok durván beavatkoznak Magyarország belügyeibe, amikor hatalomban tartanak, finanszíroznak és fedeznek egy diktátort, aki felszámolta Magyarországon a jogrendet, a jogállamot, a demokráciát, a fékek és ellensúlyok rendszerét, az egyenlő és tisztességes választásokat, a hatalmi ágak szétválasztását. Magyarországon egy ember korlátlan hatalmat gyakorol, és nem lehet vele semmit csinálni, mert a németek hatalomban tartják. Orbán magyarországi hatalma ugyanis az EU-n belüli pozícióján nyugszik
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.