2019. április 17., szerda

A NAGY BLANKA FOTÓ NEM SZAKMAI-ETIKAI KÉRDÉS

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2019.04.17.


„Az igazi fotóriporterek tisztában vannak az etikai normákkal, és azokat betartva végzik a munkájukat, teljesen mindegy, hogy melyik oldalon áll az a médium, amelynek dolgoznak” – szögezte le Szigeti Tamás fotóriporter, a szakma jeles képviselője. A Magyar Sajtófotó Kiállítás rendezője szerint a szakma azért nem szólalt meg a Nagy Blanka-ügy kapcsán, mert annak „semmi köze a sajtófotóhoz, vagy a fotógráfiához... Az ilyen mocsok, ami miatt itt most polemizálunk, nem szakmai-etikai kérdés”.

„A fotográfia ebben az esetben csak az elkövetés eszköze és tévedés az eszközt belevonni, hibáztatni, okolni az aljasság elkövetője helyett” – szögezte le Szigeti Tamás Facebook posztjában, amelyben egy, a szakma reagálását hiányoló számonkérésre válaszolt. Hozzátette: „Nem tudok róla, hogy létezne Magyarországon Pilhál Tamás nevű fotóriporter”, aki tudomása szerint a hírhedtté vált képet készítette a gimnazista lányról.

Véleménye szerint ez a jelenség nem a fotográfiáról szól, hanem „arról az immár elviselhetetlen, embertelen, gusztustalan, bélforgató légkörről, amiben évek óta élünk és ami – ne legyenek illúzióink – a mindenféle választások közeledtével még elviselhetetlenebb, embertelenebb, gusztustalanabb, bélforgatóbb lesz”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése