2019. április 13., szombat

NAGYON JÓ ÚGY POLITIKUSNAK ÁLLNI, HOGY AZ EMBERNEK VAN ALTERNATÍVÁJA

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. ANDREA
2019.04.13.


...Ha nem baj, akkor a felcsúti félisten viselt dolgaival ma reggel egyáltalán nem szeretnék foglalkozni (bár a a Dán Néppárt vezetőjének Orbán-definíciója – Orbán Viktor a gimis jócsaj, akit szerettél volna, de nem tudtál megszerezni – majdnem visszacsalogatta az elfogyasztott kávémat), cserébe szeretném mindenkinek figyelmébe ajánlani a Bajnai Gordon egykori miniszterelnökkel készült tegnap esti 24 perces beszélgetést. (Ez itt az első 18 perc.)...

24 perc, ami fájdalmasan ráébreszt arra, mennyire távol került ez az ország, a közbeszéd, a politika a normalitástól, a szakmaiságtól, az emberi hangnemtől. Ezt az embert itt minden lehetséges módon megalázta, bemocskolta és meggyalázta a kétharmad, de ez az ember egyetlen dühös, frusztrált, sértett, vagdalkozó szót nem mondott azokról, akik az ő válságkezelését követően kerültek hatalomra. Nem hiszem, hogy a 2010 óta folyamatosan kormányon lévő banda értené, de ez egy kulcsgondolat Bajnai Gordontól: nagy tisztesség az, hogy miniszterelnök lehetett, de nem szabad senkinek azt gondolnia, hogy ez neki jár. Szerintem minden szava a helyén van ennek az embernek, bár a diagnózisai súlyosak. Igaza van. Amikor átvette a kormányzást, hogy kirántsa az országot a szakadékból, akkor Magyarországot az infarktus fenyegette, most a lassan ölő rákos daganat pusztítja a szöveteit; morális válságban van az ország és ebbe a válságba befelé megyünk. Elmondása szerint látta, hogy a Fidesz hogyan épül be egyes ellenzéki pártokba, és arra a következtetésre jutott: „ebben a helyzetben én csak vesztes, csak hülye lehetek”.

"Nem akarom sajnáltatni magam, semmi okom nincs arra. Én magánemberként jól érzem magam, nekem a közéleti közérzetem az rossz. Szerintem nálam sokkal rosszabb helyzetbe kerültek emberek… úgyhogy nekem önsajnálatra semmi okom. Teszem a dolgom, élek a szakmámban, és ha tudok, segítek azoknak, akik segítséget kérnek tőlem itthon. (…) Mindenkinek segítek, akinek tudok, mert nagyon remélem, hogy kitermeli ez a borzasztó rendszer azt az ellenzéket, aki le tudja őket váltani. (…) Sok jó tanácsot lehet adni, talán a legfontosabb az, hogy tűrni kell a kudarcokat. A másik, amit a fiataloknak szoktam mondani. Megvan az a késztetés, hogy rögtön ugorjanak bele a politikába, csak azt látom, hogy azok a politikusok, akik nagyon gyorsan elkötelezik magukat, utána nagyon nehéz nekik más megélhetési pályára menni. Nagyon jó úgy politikusnak állni, hogy az embernek van alternatívája, hogy ki tud lépni, ha olyan dolgokat kellene csinálni, amiket nem akar vállalni. Előbb legyen alternatíva, és utána érdemes belefogni, csak hát annyira sürgető vagy fájdalmas a helyzet, hogy sokan már nagyon fiatalon nekiugranak, és nagyon tisztelem azt is, ha valaki ezt megteszi."

Ehhez már semmit nem tudok hozzátenni, ebben ez is benne van: egy egész ország annak issza a levét, hogy egy kollégiumi bűnbanda úgy állt politikusnak, hogy nem volt alternatívája. Jó hétvégét mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.