2019. április 14., vasárnap

UTOLÉRTÜK A NYUGATOT

ÉLET ÉS IRODALOM / PUBLICISZTIKA
Szerző: SZÉKY JÁNOS
2019.04.14.


...igazából a felzárkózás már a múlt, hiába tűzték ki legújabban a miniszterelnök és hű szolgálói mint kecsegtető célt 2030-ra az osztrák életszínvonal elérését. (Pontosabban: a 80–100 százalékos sávba kerülést.)

A Nyugat vagy az unió ugyanis, nevezzük akárhogy, vesztébe rohan a migráció és a multikulturalizmus miatt, ezt akármelyik fideszes politikus megmondhatja, és évek óta mondja is. Ha pedig a vesztébe rohan, akkor nem kell utolérni, sőt, valójában mi járunk előtte a lényeget felismerő, bölcs és tájékozott migránsüldöző politikánkkal.

Az Európai Parlament májusi választásaira kitűzött hét programpont – köztük a keresztények hátrányos megkülönböztetésének eltörlése vagy a migrációellenes tisztségviselők kinevezése – nem viszonyítható sehogy sem a valósághoz, mert a valóságban nincsenek olyan tények, amelyeket a program meg akar szüntetni vagy ki akar javítani – de figyeljünk arra, hogy az egésznek végképp semmi köze nincs Magyarországhoz. A program megfogalmazója Európa legfőbb gondjainak nevez ki nem létező vagy nem így létező dolgokat, mint aki kozmikus távlatból vagy legalábbis egy nemzetközi űrállomás fagyos magasságából látja a kontinens ügyeit, aztán ellenőrizze az állításait, aki akarja. Ha viszont ezek Európa legfőbb bajai, és Magyarország ebből a szempontból jobban áll – mert profetikus vezetőjének köszönhetően tudja, hogy elsősorban a migránsok mint ellenség ellen kell harcolni, és a keresztény hagyományt kell megvédeni tőlük, akármi legyen e hagyomány tartalma –, akkor gazdaság, életminőség, szabadság nem számít. Pontosabban: nincs mit fejleszteni rajta, hiszen Magyarországon már­is azon a szinten van, mint a buta, nem védekező nyugat-európai országokban, amiket a megérdemeltnél jobb életre vágyó migránsok célpontul kiszemeltek maguknak. Minket ugyanúgy fenyegetnek, mint őket, és ugyanazért, logikus tehát, hogy a Nyugat nem jobb.

Nevezhetjük zseniális politikai trükknek, de nem az. Igazából attól hat, hogy a Fidesz uralma alá hajtotta a média kellően nagy részét: amit a közönség zöme a világról tud, a kormányhű pszeudomédia iparosaitól tudja. A migránsozás fölöslegessé teszi a jobb és szabadabb életet mint politikai célt: az egyszerű választópolgár beéri azzal, ami van, sőt félti. Így nyugtathatja meg, mondjuk, nem éppen irigylésre méltó helyzetű hallgatóságát egy dél-magyarországi roma vezető olyan színvonalú érvekkel, amilyenekkel még néhány évvel ezelőtt is a romákat gyalázták nemcsak szélsőségesek: „ha nem kapnak egy szál cigit, megkéselik az embert”, „megerőszakolják a gyermekeinket”, mert „a kilencven százalékuk terrorista” (lásd: „a vérükben van a bűnözés”). Szerencse, hogy van bölcs vezetőnk, és megvéd. A kör bezárult. Addig jó, míg Orbán él.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.