2019. május 21., kedd

A HUAWEI-TILTÁS TÉTJE, HOGY KI VEZÉNYELJE LE A NEGYEDIK IPARI FORRADALMAT

QUBIT
Szerző: BODNÁR ZSOLT
2019.05.20.


Tizenöt éves mobilgyártói történelmének legkeményebb napjain van túl a kínai Huawei Technologies: egy Donald Trump által aláírt rendelet értelmében a cég szerdától kereskedelmi tiltólistára került az USA-ban, vagyis amerikai cégek ezentúl csak külön kormányzati engedéllyel üzletelhetnek a Huawei-jel. Majd szépen lassan a globális ellátási lánc tagjai is reagáltak az ügyre.

Bár az ingyenes, nyílt forráskódú operációs rendszert, az Androidot nem lehet elvenni a cégtől, annak gyártója, a Google vasárnap jelezte, hogy az Androiddal gyakran azonosított, de annak részét nem képző fizetős szolgáltatások – mint a GMS szoftvercsomag (pl. Youtube, Chrome, Gmail, Térkép vagy az alkalmazások letöltésére szolgáló Play Store), vagy a biztonságért felelős Play Protect – többé nem lesznek elérhetők a Huawei számára, továbbá a biztonsági frissítésekhez sem kap hozzáférést a cég.
A huaweiesek nem, de a Huawei bajban van

Mivel a rendelet hatálya nem visszamenőleges, a két szolgáltatás továbbra is elérhető és használható marad a már forgalomban lévő Huawei eszközökön, a legújabb Google- és Android-frissítésekkel együtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.